5 evenimente haioase din istorie

1. Beatles? Nu multumesc!

Inainte ca John, Paul, George si Ringo sa ajunga faimosi, au audiat la Decca Records la 1 ianuarie 1962. Au cantat 15 piese intr-o ora, inclusiv coveruri populare si unele dintre compozitiile lor. Decca Records a fost mai putin decat impresionat si a respins prompt trupa, spunand ca „Beatles nu au viitor in show business”. Ei bine, stim cu totii ce s-a intamplat dupa aceea!

2. Recolta de spaghete

Stiati ca spaghetele cresc pe copaci? Nu? Ei bine, in 1957, BBC a difuzat primele poze cu recolta de spaghete in Italia. La acea vreme, nu mulți oameni din Marea Britanie ar fi stiut cum se produc pastele si cand difuzatorul de stiri a aratat imagini de suvite de spaghete smulse din copaci infloriti, a fost o revelatie.

Publicitate

A trecut ceva timp pana cand publicul si-a dat seama ca privea stirile pe 1 aprilie. Aceasta poveste a devenit de atunci una dintre cele mai infame glume de 1 Aprilie din toate timpurile.

Citeste si articolul :   Istoria vampirilor

3. Focul distruge brevetul

Dar nu orice brevet: primul brevet pentru hidrantul de incendiu a fost ars de foc. Acum asta numim ironie! Inventatorul hidrantului de incendiu nu va fi niciodata cunoscut, deoarece singura copie a brevetului a ajuns sa fie combustibilul pentru incendiul de la Oficiul de Brevete al SUA in secolul al XIX-lea. Sute de inregistrari au fost distruse in incendiu, dar niciunul la fel de ironic ca acesta.

4. Invazia extraterestra

A existat o panica in masa in legatura cu o invazie extraterestra in 1938, dar nu va faceți griji, niciun omulet verde nu a aterizat de fapt pe Pamant. O adaptare a romanului „Razboiul lumilor” al lui H.G. Wells a fost difuzata la radio ca o speciala de Halloween, dar ascultatorii au crezut ca aud vesti de ultima ora despre o invazie extraterestra.

Publicul nu a putut nici macar sa verifice dacă stirile erau in tendinte pe Twitter in acele zile, asa ca vestea atacului extraterestru s-a raspandit de la persoana la persoana. Chiar daca a existat o notificare despre emisiunea fictiva la inceput, acei ascultatori care au deschis radiourile la jumatatea emisiunii habar nu aveau ca buletinele de stiri despre martieni erau false.

Citeste si articolul :   Grecia anunta cand deschide sezonul de vacanta si cere "pasaport coronavirus" pentru turisti. Cum se va obtine pasaportul de sanatate

5. Pacaleala cu barca

La inceputul secolului al XX-lea au existat multe rivalitati in Marina Regala, iar capitanii flotei isi jucau intotdeauna trucuri. Horace de Vere Cole a trimis o telegrama falsa comandantului corabiei HMS Dreadnought, spunandu-i sa se pregateasca pentru o inspectie regala.

Cole a adunat impreuna un grup de prieteni, printre care celebra scriitoare Virginia Woolf si doi dintre verii comandantului, si i-a imbracat in familia regala abisiniana. Aceasta gluma elaborata a functionat, iar grupul a stat pe nava ore in sir fara ca comandantul sa-si recunoasca propria familie.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Vlad Patru

Vlad este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, având o experienta de aproximativ 3 ani în televiziune, fiind editor imagine pentru TeleShop 24. De asemenea este pasionat de arta și film, tehnologie și psihologie.