George Simion, co-presedintele AUR, prima declaratie dupa demisia lui Orban: “A fost o bataie de joc”

George Simion, co-presedintele AUR, a declarat ca se bucura de faptul ca premierul Ludovic Orban si-a dat seama ca trebuie sa-si dea demisia, mentionand ca partidul pe care il reprezinta nu face nicio coalitie la guvernare.

Ludovic Orban a anuntat luni seara ca demisioneaza din functia de premier, dupa discutiile avute cu presedintele Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

“Nu facem nicio coalitie la guvernare, sunt oameni buni care merita sa conduca Romania, numele vehiculate pana acum pentru postul de prim-ministru nu ne satisfac. Parlamentarii AUR nu vor vota cu acesti indivizi, asteptam din partea fortelor politice clasate pe locul I, II si III sa vedem care sunt optiunile asumate oficial. Ne bucuram ca premierul Orban a inteles sa-si asume rezultatele pentru guvernarea dezastruoasa si, asa cum i-am cerut si noi ieri, si-a dat demisia”, a declarat Simion in conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Publicitate

El a spus ca primul lucrul pe care il vor face parlamentarii AUR va fi sa schimbe legile electorale.

“Speram ca aceasta demisie sa razbune si modul dezastruos in care a fost organizat procesul de vot in circumscriptia romanilor din afara granitelor. A fost o bataie de joc, datele noastre arata ca 100.000 de romani nu au putut vota si printre primele lucruri pe care dorim sa le facem in Parlament va fi sa schimbam legile electorale si venim in acest sens cu un pachet substantial de modificari”, a mai spus Simion.

AUR militeaza pentru unirea Romaniei cu Moldova, repatrierea romanilor din diaspora, dar si multe alte teme cu tenta nationalista. Partidul este definit de George Simion, drept conservator, patriot si unionist. Pe lista partidului la alegerile parlamentare se regasesc militanti ai referendumului pentru familia traditionala, avocati anti-COVID si activisti impotriva maghiarilor din Transilvania.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.