Indreptarea parului nu este atat de sigura pe cat pare. Care sunt riscurile

Parul nostru contine  80% keratina (o proteina naturala responsabila de structura si starea parului). Aceasta componenta determina daca parul este drept sau ondulat.

In timpul indreptarii cu keratina, se aplica o compozitie speciala parului, care patrunde in structura lor, umple golurile si fisurile, restabilind starea sa anterioara. Este destul de simplu si suna foarte tentant, doar ca nu este atat de roz precum ne spun in saloanele de infrumusetare.

Este important sa facem distinctia intre keratina naturala care alcatuieste parul nostru si cea pe care cei din saloanele de infrumusetare o folosesc pentru procedura.

Chiar si cele mai scumpe si mai profesionale produse pentru indreptarea cu keratina pot contine un analog sintetic al keratinei naturale, care doar „se preface” ca reface parul, dar de fapt efectul acestuia este doar de a crea un aspect frumos al parului.

Publicitate

Publicitate

Drept urmare, parul tau va deveni cu adevarat stralucitor si moale pentru o vreme, dar cand efectul se va termina, coafura ta va arata ca un cuib de pasare. Buclele vor fi dure, casante, ca paiul si va fi foarte, foarte dificil sa le refaci.

Citeste si articolul :   Ce trebuie sa faci ca pielea, parul si unghiile sa ramana sanatoase si frumoase pe o perioada indelungata de timp

Dar chiar daca in saloane se foloseste exclusiv produse fabricate din keratina naturala, acest lucru nu inseamna ca este in siguranta. Compozitia produselor cosmetice cu keratina contine formaldehida, care vizeaza retinerea proteinelor in par.

Formaldehida este o substanta foarte toxica care are un efect negativ asupra cailor respiratorii. Un client care este alergic la aceasta substanta este expus riscului de edem pulmonar.

Pe langa keratina, substantele continute in produsele cosmetice profesionale distrug structura parului, eliminand substantele utile din acestea. Nici o proteina nu va ajuta aici – va fi nevoie de o cale lunga si dureroasa pentru a restabili parul.

Uneori se foloseste glutaraldehida (glutaral) in locul formaldehidei. Are o compozitie chimica similara, deci riscurile sunt aceleasi.

 

Publicitate

Autor