Cum sa faci o orhidee sa infloreasca din nou cu pudra de usturoi?

Cum sa revitalizi o orhidee decolorata sau una care isi pierde florile?

Orhideele tale arata mohorat? Si te intrebi daca este timpul sa le arunci? Sfatul nostru: nu le abandona prea repede. Inainte de a te gandi la inlocuirea lor, fa-ti timp pentru a le oferi ingrijirea necesara. Apoi le puteti pastra foarte mult timp. Dar cum sa procedezi? Si cu ce ingrediente? Iata o reteta eficienta folosind pudra de usturoi.

Pudra de usturoi este un excelent ingrasamant natural pentru ingrijirea orhideelor

Mai multi factori pot face ca plantele tale de apartament sa se ofileasca. Printre cele mai frecvente se numara udarea, dar si parazitii. Daca esti in cautarea unui mod natural si eficient de a-ti face din nou orhideele ofilite sa infloreasca, probabil ca solutia este in bucataria ta: usturoiul. Acest condiment foarte popular in gastronomie contine multi nutrienti benefici pentru plantele tale.  Usturoiul este bogat in vitamine si minerale esentiale precum vitamina C, vitamina B6, calciu, potasiu, sodiu si magneziu. Tot ce aveti nevoie pentru a stimula inflorirea plantelor si pentru a le consolida cresterea generala. In plus, proprietatile sale oxidante si antibacteriene il fac o modalitate excelenta de a respinge insectele si de a promova microorganismele.

Cum se foloseste pudra de usturoi pentru a reinvia o orhidee deflorata?

Aceasta metoda non-chimica va permite plantelor tale sa creasca sanatoase si puternice, chiar si in perioadele de ploi abundente si temperaturi scazute. Pentru a pregati acest ingrasamant, tot ce trebuie sa faceti este:

Se fierbe o cana de apa;

Se lasa la racit, apoi se adauga o lingurita de praf de usturoi;

Dupa cateva minute se strecoara amestecul, apoi se adauga la aproximativ un litru de apa;

Uda-ti planta de orhidee cu aceasta solutie de doua ori pe saptamana.

Aveti de ales si intre alte doua metode: prima este sa presarati o lingurita de pudra de usturoi direct pe suprafata pamantului din interiorul ghivecelor, la fiecare doua saptamani. A doua optiune este sa freci usor frunzele plantelor cu un tampon de vata inmuiat in usturoi. In orice caz, cel mai bine este sa adoptati o abordare preventiva a tratamentului pentru a controla daunatorii si pentru a promova cresterea sanatoasa a orhideelor.

Publicitate

Publicitate

Autor