Majoritatea oamenilor pun orhideea in locul nepotrivit, de aceea nu infloreste

Plantele tropicale, inclusiv orhideele, necesita intretinere constanta si meticuloasa in fiecare zi. Acordand atentie la cateva mici detalii, orhideele dumneavoastra va vor arata recunoasterea lor cu o inflorire frumoasa.

Care este motivul pentru care orhideele tale nu infloresc corect in casa ta?

Daca vrei ca orhideele tale sa prospere si sa infloreasca pe tot parcursul anului, este necesar sa ai grija de bunastarea lor. Pentru a preveni contrariul, ar trebui sa evitati sa le plasati langa o intrare sau o fereastra, care este deschisa de cele mai multe ori, iarna.

Orhidee in mijlocul unei camere

Problema locatiei este cruciala, motiv pentru care este indicat sa instalati acest tip de plante intr-o camera cu pereti albi care sa permita o mai buna reflectare a luminii.

Cateva sfaturi pentru a avea grija de orhidee

Pentru a permite orhideelor sa se dezvolte bine, va trebui sa va asigurati ca sunt puse in cele mai bune locuri  posibile. Iata lucrurile potrivite de facut:

Expunere: Cand orhideele sunt expuse la lumina directa a soarelui, frunzele lor in cele din urma ard. Cand le cultivati in interior, asigurati-va ca filtrati lumina soarelui cu perdele luminoase pentru a le proteja. De asemenea, amintiti-va sa le tineti departe de orice sursa de caldura, in special de un calorifer, cu riscul de a le vedea murind.

Udare: in timpul iernii, este necesar sa se rareasca  udarile. Intr-adevar, nevoile orhideei de apa difera in aceasta perioada a anului. Nu ezita sa-ti uzi planta de doua ori pe luna, folosind apa de ploaie , care nu contine calcar si care se afla, in acelasi timp, la temperatura camerei. Apa prea fierbinte sau chiar prea rece ar putea provoca soc de apa, care ar putea stresa planta.

Ingrasamant si repotari: aceasta din urma este recomandata in timpul primaverii, deoarece in aceasta perioada a anului infloresc orhideele. Prin urmare, nu mai prezinta muguri noi. Cu toate acestea, ar trebui sa repotati o orhidee doar daca exista multe radacini care ies din ghiveci sau daca substratul este subtire. De asemenea, asigurati-va ca scapati de florile decolorate pentru a stimula formarea de noi muguri.

Citeste si articolul :   Duminica Tomii 2020: Sarbatoare mare in prima duminica dupa Paste. Randuiala care se respecta cu sfintenie pentru sanatate si binele casei

Muguri tineri de orhidee

In timpul toamnei, noile tulpini vor avea nevoie de o aplicare zilnica de ingrasamant prin pulverizarea frunzelor si radacinilor. Iarna, fertilizati orhideele o data pe luna si stergeti frunzele cu un burete umed pentru a le scapa de praf.

Urmand aceste sfaturi de intretinere, vei permite orhideelor tale sa se dezvolte in cele mai bune conditii si sa infloreasca corespunzator.

Publicitate

Publicitate

Autor