Ti-e teama ca frigul iti va deteriora plantele? Trebuie sa faci asta fara sa astepti

Frigul, curentii de aer si orele scurte de soare pot invinge plantele tale de interior, in special pe cele care nu sunt rezistente. Puteti adopta anumite actiuni pentru a va proteja vegetatia.

Cum sa protejezi plantele de interior de frig?

Primul lucru de facut atunci cand temperaturile incep sa scada este sa schimbati locatia plantelor. Aduceti in casa  plantele predispuse la inghet pe care le pastrati pe balcon sau terasa. De asemenea, aveti grija sa nu le plasati nicaieri in casa. Le puteti tine langa o fereastra pentru a asigura expunerea la lumina, dar aveti grija ca frunzisul lor sa nu atinga suprafata rece a ferestrei. Astfel, frunzele se pot ofili sau ingheta. Retineti ca ar fi mai bine sa tineti plantele departe de ferestre, daca este inghet. De asemenea, protejeaza-ti plantele de curenti si asigura-te ca le tii departe de orice sursa de caldura, si anume caloriferul sau semineul. Acestea usuca aerul din jur si, prin urmare, risca sa iti usuce si plantele.

Citeste si articolul :   7 motive pentru a avea intotdeauna bicarbonat de sodiu in casa

Pentru plantele fragile de interior este indicat sa le acoperiti pentru a le proteja de frig. Pentru aceasta, poti infasura ghivecele  cu ziar sau mulci solul plantelor tale, pentru a le proteja radacinile de frig si a limita evaporarea apei. Puteti face un mulci pe baza de compost, sau iarba sau puteti alege sa compuneti un mulci mai decorativ folosind coji de fructe sau aschii de lemn.

Care sunt celelalte actiuni de intreprins pentru a proteja plantele de interior in timpul anotimpurilor reci?

Pentru a preveni ca scaderile de temperatura sa va afecteze plantele, le puteti oferi urmatoarea ingrijire.

Publicitate

Uda plantele de interior

Utilizarea incalzirii, atunci cand temperaturile scad, usuca aerul din jur. Apoi devine important sa va udati plantele de interior. Pentru aceasta, alegeti apa calduta, de preferinta demineralizata. Pentru a oferi plantelor tale, in special celor tropicale, un nivel suficient de umiditate, le poti pastra in baie. De asemenea, amintiti-va sa aburiti frunzisul plantelor zilnic, pentru a proteja frunzele de uscare.

Citeste si articolul :   Sfaturi pentru cultivarea dovlecelului. Ce ingrasamant sa folosim pentru o recolta timpurie

Oferiti plantelor suficienta lumina

Plantele de interior au nevoie de lumina pentru fotosinteza lor. Daca casa ta primeste o cantitate mica de lumina, mai ales iarna, este indicat sa folosesti iluminatul artificial. Plantele verzi au nevoie si de intre 12 si 14 ore de lumina.

Plantele cu flori au nevoie de intre 14 si 16 ore de expunere la lumina. Acestea fiind spuse, puteti agata o lampa la 30 cm deasupra plantelor. Puteti folosi un bec fluorescent sau o lampa horticola. Pe de alta parte, evitati becurile cu halogen care degaja multa caldura, pe langa faptul ca sunt consumatoare de energie. Retineti ca daca frunzisul plantelor dvs. incepe sa devina galben, inseamna ca le lipseste lumina.

De asemenea, este recomandat  sa pastrati plantele de apartament intr-o camera luminoasa, la temperatura camerei. Evita supraincalzirea casei tale, pentru a asigura supravietuirea plantelor tale.

Cu aceste sfaturi, iti vei proteja plantele de apartament de frig si le vei ajuta sa treaca mai bine prin aceste perioade reci ale anului.

Autor