Trucul florarilor pentru a face muscatele sa infloreasca iarna

Muscatele sufera diferite transformari atunci cand vremea se raceste. In timp ce trec prin schimbari, trebuie sa fii foarte atent pentru ca se pot ofili foarte repede.

Este important sa incetati sa le fertilizati si sa nu le dati ingrasamant atunci cand sunt pe cale sa intre in repaus. In plus, este extrem de important sa curatati florile, frunzele, dar si lastarii bolnavi sau uscati, iar apoi sa aveti mare grija de solul acestora.

Pentru o aerare foarte buna, folositi un bat, dar aveti grija sa nu deteriorati radacinile. Cand temperaturile scad la 5 grade Celsius sau mai mici, muscatele trebuie pastrate in spatii protejate.

In aceasta perioada, este important sa reduceti udarea muscatelor inainte de a le schimba mediul. Pamantul trebuie sa fie foarte uscat. In caz contrar, radacinile pot putrezi.

Nu uitati sa udati numai cand solul este uscat. Nu mentineti niciodata solul umed, deoarece muscatele sufera mai mult de udare excesiva decat udare insuficienta. Urmati regula cheie de udare atunci cand solul este putin uscat la atingere. De asemenea, asigurati-va ca vasul are gauri de drenaj.

Citeste si articolul :   6 sfaturi pentru a avea muscate frumoase care parfumeaza gradina sau casa

Pe de alta parte, toamna   este si momentul pentru a taia lastarii muscatelor din ghiveci in jumatate. Dupa finalizarea acestui proces, asezati florile in camera in care planuiti sa le lasati peste iarna. Daca clima este blanda, puteti amana scurtarea lastarilor pana la inceputul lunii noiembrie.

Sfaturi importante pentru ingrijirea muscatelor toamna

Cand cumparati o muscata, este important saol alegeti pe cea mai mica.

Cumparati intotdeauna muscate sanatoase, fara semne de boala sau frunze uscate.

Cultivati muscate in amestecuri imbogatite de nisip si turba sau in pamant de gradina.

Mutati muscatele achizitionate in ghivece sau jardiniere spatioase.

Muscatele pot trai 40 de ani sau mai mult daca le ingrijim corespunzator. Pentru ca muscatele sa infloreasca sanatoase, au nevoie de cateva ore de lumina. Prin urmare, daca ai un balcon foarte luminos, profita de ocazie pentru a-ti planta muscatele in acest colt. Bineinteles, incercati sa faceti acest lucru dupa-amiaza, astfel incat sa capete putina umbra pentru a evita supraexpunerea si eventual stricarea. Temperatura ideala pentru acest tip de planta este intre 18 si 20 ºC.

Citeste si articolul :   14 plante de interior care nu au nevoie de lumina

Cand este sezonul de plantare a muscatelor?

Intre sfarsitul lunii februarie si inceputul lunii martie, va puteti rempota muscatele in sol proaspat. Cel mai bine este sa folositi un sol special de muscate, in care vor fi asezate plantele tinere sau muscatele. La inceput, pelargoniile au nevoie de multi nutrienti, asa ca puteti adauga o doza suplimentara de ingrasamant in sol. Asezati ghivecele intr-un colt al ferestrei astfel incat sa primeasca lumina

Autor