Patru moduri neobisnuite de a folosi aspirina

Aspirina este un medicament pentru ameliorarea durerii, a febrei si a inflamatiei pe care aproape toata lumea il are in trusa de prim ajutor. Datorita unor proprietati ale acestui medicament ieftin, acesta poate fi utilizat nu numai in scopul propus, ci si in diferite situatii de zi cu zi. Iata cateva modalitati non-standard de a utiliza aspirina obisnuita.

Aspirina este un bun ingrasamant pentru plante

Acidul acetilsalicilic gasit in tabletele de aspirina poate stimula cresterea plantelor de interior si le face mai rezistente la boli. De asemenea, aspirina poate prelungi durata de viata a florilor taiate. Adaugarea catorva aspirine zdrobite intr-o vaza cu flori va ajuta la mentinerea apei limpede si fara bacterii care pot grabi ofilirea florilor.

Indeparteaza petele de transpiratie de pe haine

Petele de transpiratie de pe haine sunt foarte iritante si, de obicei, greu de spalat. Pentru a elimina mai usor aceste pete de pe lucrurile tale preferate, foloseste aspirina. Macinati trei tablete de aspirina pana la o pudra si amestecati-le cu putina apa pentru a obtine o pasta groasa. Aplicati-l pe pata, lasati-l timp de doua ore, apoi spalati articolul ca de obicei.

Citeste si articolul :   Ce se intampla in corpul tau daca mananci miere in fiecare zi ?

Inmoaie pielea picioarelor

Pielea picioarelor are nevoie si de ingrijire, iar daca este foarte aspra, se poate folosi aspirina pentru a o inmuia. Zdrobiti cinci tablete de aspirina si amestecati pulberea rezultata cu o lingurita de suc de lamaie si o lingurita de apa. Aplicati pasta pe pielea aspra a picioarelor si lasati timp de zece minute. Apoi spalati pasta cu apa calda si aplicati putina crema hranitoare pe piele.

Publicitate

Elimina rugina

Indepartarea ruginii de pe obiectele mici este o alta proprietate foarte utila a aspirinei in viata de zi cu zi. Umeziti articolele ruginite cu apa  si apoi aplicati pe ele aspirina zdrobita. Lasati sa actioneze 10-15 minute si stergeti lucrurile cu o carpa. Daca rugina nu a disparut complet, repetati procedura din nou.

Publicitate

Publicitate

Autor