4 retete de ingrijire a corpului tau pentru o piele stralucitoare si fina

O data sau de doua ori  pe saptamana se poate folosi un tratament pentru a avea o piele stralucitoare, fina si moale, reusind astfel sa scapi de celulele moarte vechi ale pielii si pentru a curata porii de sebum si excesul de murdarie.

Faceti singuri peelingul acasa

Daca doresti sa faci un peeling, trebuie doar sa te uiti ce ai prin casa si cu siguranta vei gasi suficiente lucruri pe care le poti folosi pentru a face ceva bun pentru pielea ta – si chiar intr-un mod complet natural. Fie sare, zahar sau zat de cafea si seminte de mac care sunt cu siguranta alternative mult mai hranitoare si mult ecologice decat ceea ce poti achizitiona din comert.

1.Piele supla cu o culoare de piersica

Publicitate

Zonele extreme, cum ar fi coatele, genunchii si gleznele, au nevoie de o frecare mai puternica din cand in cand. Celulele moarte ale pielii se amesteca aici cu zone uscate care vor sa fie alimentate din nou cu umiditate. Un amestec de sare de mare cu ulei de masline si cereale grosiere (precum fulgi de  ovaz)  este un tratament ce te va ajuta cu siguranta pentru un rezultat pozitiv. Amesteca 1 cana de fulgi de ovaz, cu 2 linguri de ulei de masline si 1 cana de sare de masa.

Citeste si articolul :   Calendar ortodox 2 octombrie 2021. In aceasta zi este sarbatorit Sfantul Ciprian

In timp ce esti la dus, freaca incet extremitatile: coatele, genunchii si gleznele cu acest amestec pentru cateva minute dupa care spala zonele respective. Sfat: pentru un rezultat mai catifelat, dupa ce ai spalat coatele, genunchii si gleznele, aplica o lingura de ulei de masline amestecata cu 1 lingura de ulei de cocos.

Cei care pot tolera aceasta frecare pot folosi amestecul si pe alte parti ale corpului. Reteta este potrivita chiar si pentru fata – totusi, ar trebui sa folositi o sare de masa cu granulatie fina, pentru a nu deteriora pielea sensibila a fetei. Acest peeling ajuta chiar si impotriva cosurilor si a punctelor negre. Daca veti inlcoui sarea de masa cu zahar sau daca amestecati seminte de mac si 5 linguri de branza de vaci, va fi o emulsie mult mai fina pe care de asemenea trebuie sa o utilizati la dus, dupa care sa masati si sa clatiti bine. La final este recomandata sa aplicati o crema pe baza de aloe vera. Ingrijirea corecta a pielii este esentiala pentru o piele sanatoasa si ferma.

2.Buze dulci numai bune de sarutat

Saruturile dulci cu zahar nu sunt atat de departe cand te bazezi pe puterea hranitoare a mierii. Impreună cu zaharul, acest lucru are ca rezultat un peeling revitalizant si reinnoitor al pielii pe care il puteti face singur. Doar amestecati-le impreuna pana obtineti o masa granulara si masati-o usor pe buze. Dar nu frecati prea tare, pielea de pe buze poate fi foarte sensibila. Cand ati terminat, puteti lasa amestecul pentru inca cateva minute. Mierea are un efect antibacterian si alimenteaza pielea proaspat lustruita cu umiditate.

Citeste si articolul :   Moduri naturale de a scapa de cosuri cat mai repede posibil

3.Maini ingrijite cu alimente clasice

Curatate regulat mainile raman moi chiar si in perioadele stresante. O reteta simpla si eficienta – din nou cu sare, ulei de masline si miere, declara razboi mainilor uscate. Tot ce ai nevoie este:

3 linguri de sare
1 lingura miere
2 linguri de ulei de masline

Pur si simplu amestecati totul bine si intendenti bine peste maini, la fel cu ati face daca ati utiliza o crema. Sfat:  nu trebuie sa fie ulei de masline, se poate inlocui cu ulei de cocos care are grija de pielea corpului tau din cap pana in picioare.

4.Talpi moi catifelate

Picioarele noastre trebuie sa indure mult in fiecare zi.. O descuamare a piciorului cu bicarbonat de sodiu nu numai ca indeparteaza ingrosarea neplacuta si inestetica a pielii, dar are si un efect dezodorizant. Adauga 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu in putin apa si aplica pe talpi dupa care maseaza. Lasa pasta sa actionize cateva minute dupa care clateste bine.

Citeste si articolul :   Ce trebuie sa faceti inainte de culcare pentru a va trezi viguros dimineata si odihnit

De altfel, baile calde pentru picioare cu sare de masa s-au dovedit, de asemenea, eficiente. Pur si simplu umpleti o cada mica cu apa calda, adaugati o mana buna de sare de masa si freaca picioarele cu sarea care s-a depus la fundul vasului.

Ingrijirea pielii este un subiect important care nu trebuie neglijat in rutina zilnica. Pielea ta iti va multumi.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.