Nicusor Dan, dupa prima zi ca primar general: 6.000 de litigii si datorii de 3 miliarde

Primarul general Nicusor Dan a declarat, joi, dupa discutiile din prima zi cu reprezentantii Primariei Bucuresti, ca municipalitatea are 6.000 de litigii si datorii curente de 3 miliarde de lei.

Nicusor Dan a declarat, dupa prima zi ca primar general, ca ceva nu functioneaza, din moment ce oameni si institutii reclama Primaria Capitalei.

„Pe evaluarea juridica, Primaria Capitalei are in momentul de fata 6.000 de litigii, ceea ce inseamna ca ceva nu functioneaza. Daca oamenii si institutii sunt nevoite sa mearga in instanta impotriva Primariei Capitalei inseamna ca ceva nu functioneaza la nivel administrativ in interiorul institutiei. O sa avem in zilele urmatoare o repartizare pe cazuri, pe tipuri de litigii pe care Primaria Capitalei le are”, a spus Dan.

Primarul a mai spus ca a constatat o intarziere pe chestiunea proprietatii.

Publicitate

„In linii mari suntem la jumatatea drumului pe dosarele de retrocedare pe care Primaria Capitalei le are in gestiune”, a afirmat el.

Despre situatia financiara a Primariei Capitalei, Nicusor Dan a spus ca este cea de care a vorbit in campania electorala, existand datorii curente de 3 miliarde de lei si popriri pe conturile municipalitatii de 70 de milioane de lei.

„In linii mari Primaria Capitalei si institutiile din subordinea mai putin companiile au datorii curente de 3 miliarde de lei la acest moment. Estimarea de buget este de 4 miliarde de lei, adica venituri si cheltuieli. Nu am fost la aceasta datorie si o sa avem suma maine care sunt datoriile companiilor, deci altele decat primaria capitalei si administratiile din subordine. Cam atat despre situatia financiara. Am vorbit cred ca de doi ani de aceasta chestiune, ca nu poti dupa ce ani de zile ai incasat 4 miliarde, nu poti sa vii si sa spui ca vei incasa 7 miliarde. Vei incasa tot patru miliarde, vei acumulat datorii care te vor duce in situatia de risc de incapacitate de plata. Exista in acest moment popriri de 70 de milioane lei pe conturi ale Primariei”, a mai spus primarul general.

Dan a avut discutii cu reprezentanti din Ministerul Sanatatii, DSU, DSP, reprezentanti ai institutiilor care asigura ordinea publica, politia nationala, Politia Locala, jandarmerie, reprezentanti ai ambulantei Bucuresti-Ilfov, reprezentanti ai ASSMB-ului, ai Directiei de Asistenta Sociala a municipalitatii si s-a angajat ca va gasi o solutie ca aceste institutii sa colaboreze mai bine de acum incolo pe chestiunea coronavirusului.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.