9 plante de apartament rezistente si usor de intretinut

Care sunt cele 9 plante de interior usor de intretinut?

Aloe vera

Aloe vera este o planta suculenta din familia Asphodelaceae. Aceasta planta decorativa nu este pretentioasa. De asemenea, este cunoscuta ca fiind utila  in purificarea aerului ambiental si absorbtia formaldehidei, datorita proprietatilor sale depoluante. Aloe vera este, de asemenea, o planta rezistenta la caldura. Nu ar fi probabil sa sufere din cauza caldurii radiate de caloriferul dumneavoastra. Frunzele carnoase ale aloei  vera sunt pline de apa si, prin urmare, aceasta planta necesita putina udare. Prin urmare, udati-va aloe vera doar o data pe saptamana, chiar si atunci cand este cald. Diluati putin ingrasamant lichid in apa de irigare la fiecare doua luni. Iarna, opriti toate ingrasamintele si udati doar o data pe luna.

Chlorophytum sau planta paianjen

Chlorophytum este o planta perena cu frunzis vesnic verde si decorativ. Aceasta planta originara din Africa de Sud este cunoscuta ca fiind foarte robusta si nepretentioasa. Datorita bulbilor sai, clorofitul poate rezista la perioade lungi de seceta. Chiar daca frunzele sale se ofilesc, o simpla udare este suficienta pentru a reda vitalitatea plantei.

Sansevieria: planta usor de intretinut

Sansevieria sau limba soacrei are avantajul de a se adapta la orice interior. Aceasta planta suculenta stocheaza apa si, prin urmare, rezista la secete de cateva luni. Pe de alta parte, udarea excesiva ii poate dauna. De aici si interesul de a aseza un strat de bile de lut pe fundul oalei. Acest lucru va promova drenajul, pentru a preveni putrezirea radacinilor. De asemenea, amintiti-va sa indepartati apa statatoare din farfurie sau jardiniera. Retineti ca va puteti reproduce sansevieria dintr-o singura frunza.

Publicitate

Publicitate

Haworthia

Haworthia sunt plante perene, asemanatoare cu aloe. Aceste  plante suculente sunt nepretentioase si usor de cultivat in interior. Ele pot trai cu putina apa si nu ar risca sa moara daca uitati sa le udati. Vara, va puteti uda haworthia doar la fiecare 2 pana la 3 saptamani, mai ales cand solul este foarte uscat.

Aspidistra: planta decorativa rezistenta

Aspidistra sau pana cocosului  este o planta ornamentala perena cu frunzis vesnic verde. Aceasta planta poate rezista lipsei de lumina. Chiar si udarea nefrecventa nu va dauna plantei tale. Pe de alta parte, aspidistra are nevoie de un ingrasamant cu azot pentru a inflori.

Crassula ovata: planta suculenta rezistenta

Crassula ovata sau arborele de jad, este o planta suculenta originara din Africa de Sud si usor de intretinut. Ca toate suculentele, necesita doar udare moderata. De asemenea, tolereaza mai bine seceta decat udarea abundenta si, din motive intemeiate, tesuturile sale carnoase stocheaza apa. Crassula are nevoie de un loc semiumbrit pentru a creste bine. De asemenea, amintiti-va sa amestecati solul pentru ghivece cu putin nisip si sa adaugati un strat de drenaj. Retineti ca arborele de jad ar putea, potrivit Feng Shui, sa atraga noroc si bani in casa.

Schefflera: planta usor de intretinut

Schefflera este o planta originara din Asia, cu frunzis decorativ si vesnic verde. Este apreciat pentru frunzisul sau estetic, dar si pentru capacitatea de adaptare la interioare. Aceasta planta viguroasa nu are nevoie de multa apa pentru a inflori.

Echinocactus: planta rezistenta

Numit si perna soacrei, echinocactusul este o varietate de cactus. Aceasta planta perena are nevoie de putina apa pentru a se dezvolta. Udarea lunara este suficienta. Deci nu va trebui sa va faceti griji cu privire la udarea plantei.

Kentia: planta decorativa

Kentia este o planta perena caracterizata prin frunzisul sau decorativ, format din palmieri mari de culoare verde inchis. Aceasta planta depoluanta poate inflori chiar si in locuri intunecate, deoarece tolereaza bine lipsa luminii.

Publicitate

Autor

Citeste si articolul :   Cinci greseli care se fac adesea la marinarea carnii pentru gratar