4 beneficii ale plantei aloe vera pentru sanatate

Probabil ati auzit de aloe vera. Este o planta care poate fi utilizata in mai multe moduri pentru a va imbunatati sanatatea. De exemplu, stiati ca aloe vera va poate ajuta sa slabiti?

Iata cele 5 beneficii ale aloe vera pentru sanatate pe care nu doriti sa le ratati:

1.Este excelenta pentru piele

Aloe vera joaca un rol foarte important in industria cosmetica datorita beneficiilor sale. Aplicat pe piele, poate trata zgarieturi, arsuri, muscaturi de insecte si chiar psoriazis.

Pentru ameliorarea arsurilor solare, puneti o tulpina de aloe vera in frigider pentru cateva ore. Taiati tulpina si frecati arsura cu gelul care iese din ea. Combinatia dintre prospetimea si proprietatile aloe vera va oferi usurare zonei afectate.

Deoarece aloe vera este, de asemenea, un emolient, este o modalitate excelenta de a hidrata si de a inmuia pielea. Ajuta oxigenul sa patrunda in celulele pielii si va ajuta sa pastrati un aspect tineresc mai bun decat orice produs sintetic.

2.Aloe Vera este un adaptogen

In primul rand, ce este un adaptogen? Este o substanta care imbunatateste capacitatea organismului de a se adapta la mediul sau. Adaptogenii contribuie la combaterea bolilor. Deoarece aloe vera este excelenta in stimularea mecanismelor de aparare ale corpului, va ajuta sa faceti fata stresului fizic, de mediu si emotional.

Citeste si articolul :   Profesorii cu boli cronice se tem sa revina la catedra

3.Iti imbunatateste sistemul imunitar

Aloe vera este plina de antioxidanti care lupta impotriva radicalilor liberi din interiorul corpului. De asemenea, are proprietati antipiretice, adica reduce simptomele febrei.

4.Ajuta la slabit

Acesta este un efect secundar al faptului ca aloe vera imbunatateste capacitatea organismului de a digera si, prin urmare, de a scapa de deseurile care adauga kilograme pe  cantar.

De asemenea, retineti ca modul in care corpul dumneavoastra digera alimentele va afecteaza metabolismul. Consumul de alimente bogate in apa si substante nutritive care au un efect pozitiv asupra sistemului digestiv va va afecta indirect pierderea in greutate.

Prin urmare, Aloe vera are multe proprietati medicinale care il fac util pentru sanatate in diferite moduri. In acelasi timp, studiile indica faptul ca ar putea fi periculos pentru sanatatea ta sa il folosesti mult timp. Asadar, consultati un medic inainte de a o utiliza in mod regulat si oricum faceti-o doar in doze mici.

Autor