Lipiti o tulpina de trandafir intr-o frunza de aloe vera pentru a creste cei mai frumosi trandafiri

Aloe vera ajuta la cresterea celui mai frumos arbust de trandafiri.

Trandafirii sunt un planta minunat pentru orice gradina. Cand florile infloresc, intreaga gradina arata mult mai frumos, desi ingrijirea tufisurilor nu este intotdeauna atat de usor de realizat. V-ar placea sa creasca un trandafir superb dintr-un singur fir? Atunci, incercati acest truc.

Tufisuri de trandafiri in crestere

Desigur, vrem sa ne bucuram de trandafirii frumosi din gradina noastra cat mai mult posibil. Deci, este important sa aveti grija de flori si sa taiati arbustul la momentul potrivit, deoarece trandafirii sunt foarte susceptibili la boli si insecte.

Publicitate

Ingrijirea trandafirilor

Trandafirii pot fi plantati tot timpul anului si cel mai bine este sa ii asezati acolo unde este putin vant, mult soare si un sol bun. De asemenea, asigurati-va ca arbustul nu este plantat intr-un sol prea umed, dar ca nu este nici prea uscat. Pamantul prea uscat duce la o crestere minima a arbustului. Si inca un sfat: pune niste lut in pamant. Trandafirii iubesc asta!

Tulpini de trandafir in aloe vera

Citeste si articolul :   Cum se cultiva corect usturoiul toamna. Sfaturi pentru o recolta bogata

Doriti o tufa de trandafiri in gradina? Apoi, ar trebui sa cumparati mai intai un singur trandafir, o planta de aloe vera, si un  ghiveci spatios. Restul va fi apoi foarte simplu:

Taiati o bucata de aproximativ 5 cm dintr-o frunza de aloe vera, apoi indepartati varful. Asigurati-va ca frunza taiata este suficient de groasa pentru a se potrivi cu o tulpina de trandafir.

Lipiti/ introduceti usor, tulpina de trandafir in partea umeda a aloe vera.

Utilizati foarfece pentru a taia trandafirul in jumatate, iar taietura sa fie usor in diagonala, de preferinta sub partea frunzei tulpinii.

Umpleti un ghiveci cu pamant universal de flori si faceti o gaura mica in centru.

Puneti tulpina de trandafir cu aloe vera in ea si acoperiti-o cu pamant.

Udati floarea cu o cantitate mica de apa cel putin de doua ori pe zi. Asigurati-va ca solul nu este nici prea umed, nici prea uscat.

Acum tot ce trebuie sa faceti este sa aveti rabdare si sa urmariti tulpina de trandafir crescand  intr-o tufa frumoasa si mare de trandafiri. Cand planta creste din ghiveci, o puteti replanta sau aseza intr-un loc ideal din gradina.

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.