Fostul Oltchim incepe productia de biocid pentru dezinfectarea suprafetelor

Chimcomplex, fostul Oltchim, incepe productia de biocid pe platformele de la Ramnicu Valcea si Onesti. Compania a primit aviz de biocid pentru hipoclorit de sodiu concentratie 1,25% de la Ministerul Sanatatii, informeaza revistabiz.ro.

Chimcomplex si-a modificat in ultimele saptamani liniile de productie industriale pentru a putea produce in regim prioritar hipocloritul de sodiu, ca produs necesar pentru sanatatea publica, in contextul pandemiei de Coronavirus.

Primele livrari se vor realiza prioritizat in functie de urgente si institutiile care au nevoie acuta pentru dezinfectarea spatiilor externe. Compania estimeaza ca va ajunge pentru inceput la o capacitate de livrare de 1.000 tone/ judet.

Clorul este cea mai sigura solutie pentru dezinfectare. Utilizat in concentratiile recomandate nu este nociv pentru organismul uman si mediul inconjurator. De aceea Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si Agentia pentru Protectia Mediului (Environmental Protection Agency – EPA) il recomanda pentru igienizarea suprafetelor impotriva virusului COVID-19.

Publicitate

Produsele sunt disponibile prioritar pentru piata din Romania.

Citeste si articolul :   Cum sa curatati corect pantofii si gentile din piele

Citeste mai multe pe revistabiz,ro

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.

Comentariile sunt închise.