Pune coji de portocala intr-o sticla: trucul genial pentru a economisi bani

Intr-adevar, poti folosi coji de portocala pentru a pune la punct un truc simplu si economic. Reciclandu-le, vei descoperi ca portocala poate fi folosita in multe feluri.

Cum se recicleaza cojile de portocala?

Reciclarea cojilor de portocala iti va permite sa ai grija de interiorul tau economisind in acelasi timp bani. Intr-adevar, nu va trebui sa investesti in produse de curatare industriala care pot fi daunatoare sanatatii tale.

Coji de portocala in otet alb pentru a curata casa

Chiar daca portocalele sunt foarte populare pentru gustul lor si continutul de vitamina C, uneori nu stii ce sa faci cu cojile lor. Cu toate acestea, ele pot fi folosite in multe moduri, dintre care unul il vom impartasi cu dvs., in special in ceea ce priveste intretinerea casei dvs. Pentru aceasta, nu va trebui decat sa-ti reciclezi cojile de portocala ca un agent de curatare natural pentru interiorul tau. Poate ca nu stiti, dar acestea au proprietati de curatare, dezinfectare si detartrare. In primul rand,luati  o sticla sau un borcan etans, otet alb si coaja de portocala. Puneti cojile de portocala in recipient si umpleti-l cu otet alb. Lasa apoi amestecul sa macereze aproximativ doua saptamani. La sfarsitul acestei perioade, deschideti recipientul, strecurati si aruncati cojile de portocala sau lasati-le deoparte pentru utilizare ulterioara. Apoi, dilueaza otetul de portocale inmuiat cu apa. Ar trebui sa obtineti o solutie de 50% apa si 50% otet. Pune amestecul intr-o sticla cu pulverizator si foloseste-l ca produs de curatare pentru intretinerea baii tale, a bucatariei sau chiar a sufrageriei tale. Acest produs natural va va permite, de asemenea, sa va curatati temeinic blaturile de lucru, chiuvetele si alte ustensile de bucatarie marcate cu calcar.

Coaja de portocala ca deodorant natural

Daca nu stii ce sa faci cu cojile tale de portocale, le poti folosi ca odorizant. Le poti pune  in frigider sau in locuri predispuse la mirosuri neplacute. Acest lucru va va permite sa deodorizati si sa parfumati aceste zone si incaperi din interiorul casei  dvs. Pentru a face acest lucru, turnati o lingurita de bicarbonat de sodiu in cojile de portocala, astfel incat acestea sa poata absorbi mai bine mirosurile neplacute. De asemenea, le puteti pune pe  fundul cosului de gunoi, in interiorul pantofilor sau intr-un dulap.

Utilizati coaja de portocala pentru gatit

Coaja de portocala va poate ajuta sa aromati in mod natural toate preparatele sarate si dulci. Iti aromeaza prajiturile si carnurile, aducandu-le o nota de originalitate in acelasi timp. Pentru a face acest lucru, colectati stratul exterior al citricelor cand il curatati de coaja. Pentru a va ajuta, puteti folosi un curatator sau un cutit pentru a taia coaja in fasii subtiri.

Cunoasteti acum sfaturile pentru reciclarea cojilor de portocala pentru intretinerea casei sau orice alta utilizare care va poate face viata de zi cu zi mai usoara.

Publicitate

Publicitate

Autor