10 motive pentru care nu ar trebui sa arunci coaja de portocala

1. Remediu anti-miros pentru  frigider

Mirosurile in frigider sunt foarte usor de pornit si uneori poate fi destul de dificil sa le exterminam. Exista cel putin 15 moduri de a scapa de mirosurile neplacute fara ajutorul produselor chimice de uz casnic, iar coaja de portocala este una dintre ele. Trebuie sa puneti coaja intr-un castron, sa o acoperiti cu sare si sa o bagati  la frigider. Sarea va absorbi excesul de umiditate si mirosurile neplacute, in timp ce coaja de portocala va reimprospata parfumul din interior.

2. Detergent pentru suprafete din lemn

Folositi coaja de portocala proaspata in loc de lac de mobilier si alte substante chimice. Poate fi folosit pentru a face un spray pentru obiectele din  lemn excelent, care va face ca rafturile si usile sa straluceasca. Si va mirosi si  bine. Reteta este urmatoarea: umpleti un borcan de jumatate de litru cu coji de citrice pana la jumatate, umpleti pana la refuz cu otet de 10%. Lasati-l sa stea intr-un loc intunecat timp de doua saptamani. Apoi turnati produsul intr-o sticla de pulverizare si pulverizatorul de mobilier este gata.

Citeste si articolul :   7 modificari care apar in corpul nostru iarna

3. Lustruire pentru obiecte din otel

Robinetele, de exemplu, sau o chiuveta: atunci cand apa se stropeste pe ele, pare sa nu existe murdarie, dar raman pete albicioase. Aspectul , desigur, se deterioreaza. Si daca doar freci o suprafata metalica cu o coaja, atunci uleiul esential de citrice va acoperi metalul cu o pelicula subtire care il va proteja de apa.

4.Odorizant pentru  dulap

Atunci cand exista prea multe articole in dulap, hainele puse in depozitare sezoniera poate  sa prinda un miros de mucegai. Si daca si casa este umeda, atunci mirosul apare in cateva zile. Pliculetele parfumate, inghesuite in diferite colturi ale dulapului, ajuta la rezolvarea problemei: puneti doar coaja in pungi de tifon – si plicul este gata.

Publicitate

5. Ser de par

Vitamina C, care se gaseste in portocale, face minuni pentru sistemul imunitar. Dar si cu parul! Pentru a face o masca de par , trebuie doar sa aruncati portocala  impreuna cu coaja intr-un blender si sa amestecati  bine. Aplicati piureul rezultat pe par pe toata lungimea, tineti-l timp de 10 minute, clatiti-l – masca hidrateaza perfect si netezeste buclele.

Citeste si articolul :   Pastele Blajinilor 2021. Traditii si obieciuri

6.Combaterea instectelor

Cojile de citrice contin limonena, o substanta care este mortala pentru muste, tantari si alte insecte. Chiar si furnicile se tem de el. Prin urmare, bucatile de coaja de portocala, intinse pe pervaz in timpul verii, vor fi o buna protectie impotriva insectelor.

7. Aprindere excelenta

Daca crustele sunt colectate si uscate, atunci nu veti mai avea nevoie de lichidul de aprindere. Datorita uleiurilor esentiale, cojile de portocala sunt foarte inflamabile si ard ca ziarele pe care le folosim de obicei pentru aprindere.

8. Scrub corporal

Iarna, un lucru deosebit de relevant este ca pielea se usuca, se desprinde din cauza incalzirii functionale. Reteta este urmatoarea: radeti coaja unei portocale cat mai mica posibil, amestecati cu 3/4 cana zahar, adaugati o lingura de ulei de masline si patru linguri de ulei esential cosmetic, precum unt de migdale sau de shea. Scrubul este gata de utilizare imediat!

9. Mijloace pentru albirea dintilor

Coaja de portocala functioneaza la fel ca si coaja de banana in acest sens . Trebuie doar sa va frecati usor dintii cu interiorul cojii . Ai grija insa daca dintii tai sunt predispusi la sensibilitate.

Citeste si articolul :   7 remedii naturale care pot ajuta la ameliorarea durerilor de dinti

10. Ingrasamant excelent

Coaja contine o multime de vitamine, uleiuri esentiale, potasiu si fosfor – sunt utile nu numai pentru oameni, ci si pentru plante. Pentru a face ingrasamant din coji de portocale, trebuie sa le macinati, sa le turnati intr-un recipient de 1 litru – astfel incat recipientul sa fie plin cu o treime. Apoi umple reipientul cu apa clocotita pana sus, lasa-le la infuzat peste noapte. Dimineata, infuzia trebuie filtrata – vitamina lichida pentru udarea plantelor este gata.

Publicitate

Publicitate

Autor