Fericirea este o alegere

Fericirea nu se intampla involuntar ci este o stare de bine pentru care trebuie sa lucrezi. Vrei sa fi fericit? Iti doresti sa ai mai multa pofta de viata si ganduri pozitive?

In urmatorul articol vei gasi exercitii si trucuri care te vor ajuta pentru o fericire de durata in viata de zi cu zi. Inainte de toate trebuie mentionat faptul ca: fericirea nu este o chestiune de noroc, fericirea nu este o coincidenta. Mai degraba: fericirea este un sentiment, o emotie, pe care o poti dobandi, intari si antrena in mod deliberat in fiecare zi.

Exista doar cativa factori care fac o viata fericita, precum ar fi “Trifoiul fericirii”:

1.Sanatatea

Publicitate

Nu este nimic mai important ca o sanatate buna. Atat fizic cat si mental. O sanatate buna, are imediat un efect vizibil asupra fericirii percepute de fiecare dintre noi.

2.Relații sanatoase

Un mediu social bun, puternic este de cele mai multe ori al doilea cel mai important factor de fericire. Oricine are prieteni buni și se simte confortabil in mediul sau, se poate situa cu ușurință pe un loc fruntas in barometrul fericirii.

Citeste si articolul :   Prima luna de toamna aduce fericire celor 4 semne zodiacale

3.Libertatea personala

Cu cat oamenii se simt mai liberi si mai independenti si ca pot face exact ceea ce isi doresc, cu atat sunt mai fericiti.

Libertatea personala are un impact imens asupra fericirii percepute.

4.Slujba satisfacatoare

Cei care au o slujba, un job satisfacator sunt mai fericiti decat cei care “doar au o slujba”. De asemenea cu cat oamenii fac lucruri care tin de competentelor lor, abilitatile lor cu atat rezultatele vor fi mai pozitive.

Pentru a fi fericit si pentru  a te simti bine cu tine insuti, incearca urmatoarele exercitii.

1.Fericirea de dimineata alunga grijile si durerile

Cum te-ai trezit incearcă acest exercitiu:

Ramai intins in pat pentru inca 2 minute cu ochii inchisi, interactioneaza cu  corpul tau, fi recunoscator ca te-ai odihnit si pentru ceea ce esti, inspira adanc in interior si expira puternic.

2.Pisica zambareata

Corpul tau este conectat la sentimentele tale. Cand te simti bine, zambesti si astfel corpul tau isi aminteste acest aspect si se simte bine, se incarca cu energie pozitiva. Astfel, incearca pentru 1 minut sa zambesti larg, eventual fixeaza intre dinti un creion si ramai in aceasta poziție pentru cel puțin 60 de secunde.

Citeste si articolul :   15 sfaturi de la un miliardar pentru cei care vor sa reuseasca si sa duca o viata fericita

3.Tehnica focalizarii impotriva gandurilor negative

Oamenii fericitii au 1 lucru in comun: se concentreaza mai mult pe lucrurile pozitive din viata lor.

Din cand in cand ia o pauza scurta in orice moment al zilei si intreab-te constient: ce este exact acum, aici frumos in viata mea? Ia-ți timp pana vei raspunde.

4.Pozitia corpului.

Nu sta aplecat. Corpul tau este conectat direct la sentimentele tale. Daca esti bine vei avea o poziție a corpului dreapta, luminoasa. Daca nu te descurci bine, esti incordat, tensionat atunci si postura corpului va fi la fel.

In timpul zilei, opreste-te din activitatea ta pentru a te indrepta pentru 1-2 minute. Fa-i acest exercitiu in mod constient. Trage aer in piept, indreapta-te, trage umerii, deschide zona pieptului si lasa respirația sa “curga frumos” .

5.Pozitia broastei sau saritura broastei. Saltul te face fericit!

Sarind in sus, corpul va fi alimentat cu sange, astfel iti vei pune in miscare circulatia sangelui. De asemenea, corpul va elibera mai multa serotonina, hormonul fericirii.

Citeste si articolul :   Cele mai bune produse pentru sanatatea pielii

Daca ai o trambulina, sari cca 5-10 minute, fiind suficient pentru a impinge nivelul fericirii in sus. Daca nu ai trambulina poti face acest lucru de exemplu, astfel: un pic de salt in drum spre serviciu, sau spre living sau spre copiator.

Nu uita fericirea este o alegere care vine din interior!

 

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.