Cum sa fii mai fericit in 2021

Ne-am luat ramas bun de la 2020, am facut un rezumat  si am salutat noul an cu o lista de obiective in care sanatatea, fericirea si bunastarea sunt pilonii principali.

Anul Nou, Viata noua – De fiecare data cand Pamantul se invarte in jurul Soarelui, apar   365 de noi oportunitati de a avea grija de tine si de a incerca sa fii fericit.

Conform celui mai nou concept de psihoterapie , este important sa traim in prezent.

Obsesia cu un trecut sau viitor scapat de sub  control este una dintre principalele cauze de anxietate si durere. Placerea de a fi aici si acum este necesara pentru a te simti fericit in viata ta si, prin urmare, pentru  a fi fericit.

Publicitate

Fericirea este in tine. Este foarte gresit sa crezi ca alte persoane sunt responsabile de fericirea ta. Este important sa invatati sa fiti fericiti pe cont propriu, deoarece alte persoane – familia, prietenii, partenerii – sunt un plus pentru fericire, nu sursa ei.

Obiective stabilite. Astfel vei fi mai constient de realizarile tale. Stabiliti-va obiective realiste. Scopul este de a vedea rezultate, nu de a vedea esecuri. Fiecare obiectiv stabilit si atins este cu un pas mai aproape de fericire.

Citeste si articolul :   Rugaciune cu mare putere pentru momentele grele ale vietii: "O, Dumnezeule Mare"

Activitate fizica. Stiintific vorbind, activitatea fizica produce proteine si endorfine care te fac fericit. Puteti incepe  cu cateva exerciti  pe zi, si sa mariti treptat timpul dupa cum este necesar.

Vis frumos. Somnul ajuta corpul sa se refaca, ajuta sa fie mai productiv si mai pozitiv. Odihna suficienta va reduce sensibilitatea la emotii negative, ceea ce va va aduce beneficii sanatatii mintale si fericirii.

Du-te afara. Faceti o plimbare, simtiti aerul proaspat pe pielea dvs. si vedeti lumina zilei, va veti simti revigorat. Doar 20 de minute pe zi va pot imbunatati dramatic starea de spirit .

Voluntariat. Faptele bune sunt rasplatite. Oricat de mare ar fi ajutorul. Te va face sa te simti ca parte a comunitatii si iti vei imbunatati imaginea personala, facandu-te fericit.

Zambet. Rasul  aduce si fericire prin reducerea stresului si cresterea endorfinelor. Corpul nu poate face  un ras fals dintr-unul real, asa ca poti incepe prin a te forta cateva minute pe zi pana cand obtii un zambet real.

Meditatie. Meditatia este o modalitate de a-ti curata mintea si de a-ti calma gandurile, asa ca ajuta la mentinerea unei viziuni clare a obiectivelor tale. Cateva minute pe zi va vor ajuta sa incetati sa va indoiti si sa va mentineti o buna dispozitie.

Citeste si articolul :   Casatoria – te face fericit sau nu

Gasiti ceva nou in fiecare zi. A fi mai atent si a observa mici detalii care trec deseori neobservate este o modalitate buna de a trai prezentul. Ceea ce se stie este din ce in ce mai putin satisfacator, pe langa faptul ca esti obligat sa gasesti ceea ce odinioara parea nesemnificativ si acum te face fericit.

Deconectarea de la probleme. Fa ceea ce iti place si necesita un grad ridicat de concentrare, ideal pentru uitarea problemelor pentru o anumita perioada de timp si astfel oferind mintii o odihna atat de necesara.

Creati-va reteaua sociala. Nu, nu este vorba despre aceste retele sociale. Vorbim despre intalnirea cu oameni, intalnirea cu prietenii sau familia care iti sunt cu adevarat dragi. Comunicarea are beneficii interminabile.

Experienta. Trebuie sa experimentati prezentul. Daca va concentrati mai mult pe crearea de amintiri decat pe obiecte si pesimism, va veti imbunatati foarte mult starea de spirit.

Opreste pesimismul. Trebuie sa puteti vedea „paharul pe jumatate plin” si sa incercati sa gasiti partea pozitiva a oricarei situatii, bune sau rele. Retineti ca, la final, tot ce obtineti este o lectie de viata.

Citeste si articolul :   Fericirea este o alegere

Redefiniti valorile. Trebuie sa evitati orice cauzeaza anxietate sau stres si pe care il justificati spunand ca este obligatoriu. Sortarea prioritatilor dvs. va va ajuta sa decideti daca continuati sa faceti lucrurile care v-au suparat.

Evitati comparatiile. Comparatia cu o alta persoana nu va aduce nimic pozitiv. Fiecare are povestea sa si diferita, care nu are nimic de-a face cu a ta. Singura poveste care conteaza pentru fericirea ta este povestea in care traiesti.

Iertare. Singura modalitate de a lasa trecutul in urma este iertarea. Povara nemultumirii te impiedica sa continui pe drumul spre fericire, asa ca prima ta sarcina este sa te gandesti la ceea ce te-a ranit pentru a incepe procesul iertarii. Este dificil, dar merita sa-ti iei sarcina de pe umeri.

Publicitate

Publicitate

Autor