6 metode pentru o cultura bogata de rosii. Toate ingredientele se gasesc in bucatarie

1.Drojdie

Multe recenzii magulitoare pot fi auzite de la gradinari despre solutia de drojdie, care actioneaza ca un pansament foliar. In acest scop, luati 100 de grame de drojdie proaspata si dizolvati cu atentie in 10 l de apa calda, dupa care irigati imediat tufisurile cu aceasta solutie.

2. Cenusa

O infuzie de doua zile cu cenusa de lemn s- a dovedit a fi la fel de eficienta. Pentru a pregati solutia, trebuie sa luati 250-300 g de cenusa si sa o diluati in 10 litri de apa calda. Dupa filtrare, infuzia este gata de utilizare.

Publicitate

3. Praf de copt

Praful de copt ajuta rosiile sa se coaca mai repede. Pentru a pregati o solutie, trebuie sa amestecati 3 lingurite de praf de copt in 10 litri de apa. Acest produs banal, care se gaseste in fiecare bucatarie, nu numai ca ajuta la inlaturarea infectiilor rosiilor, dar atunci cand este aplicat in perioada de inflorire, ovarul creste continutul de zahar al fructelor.

Citeste si articolul :   Temperaturile ideale pentru acasa

4. Otet

Conform unor gradinari, un efect demn in lupta impotriva infectiilor poate fi obtinut prin irigarea periodica a tufisurilor de rosii cu o solutie bazata pe otet de masa de 9% , ale carei proprietati antimicrobiene sunt laudate si de medicina traditionala. Pentru a face o solutie, amestecati 100 ml otet cu 10 litri de apa si pulverizati plantele.

5. Sare

Unii gradinari sunt de parere ca sarea alunga bolile si infectiile rosiilor. Ei folosesc o solutie bazata pe 250 g sare si 10 l apa. Plantele sunt protejate de infectii cu un strat subtire de sare pe frunze.

6.Usturoi

Infuzia de usturoi este, de asemenea, benefica pentru rosii. Pentru prepararea solutieise amesteca 200 g de usturoi cu 10 l de apa. Solutia ctioneaza ca un insecticid universal , care sperie un numar mare de daunatori cu fitoncidele sale puternice. Aceasta solutie protejeaza rosiile si de infectii.

 

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.