Modalitati eficiente de a scapa definitiv de buruieni

Primavara, pe terenul fertilizat al parcelei personale, nu numai culturile de gradina, ci si buruienile, rasar bine. Mai mult, cresc mult mai repede, luand umezeala si substante nutritive de pe sol. Cum sa distrugeti buruienile si sa scapati de ele pentru totdeauna – aceasta problema ii chinuie pe gradinari de la inceputul plantarii si pe tot parcursul sezonului pana la recoltare.

Cum sa scapi definitiv de buruieni prin metoda chimica

Metoda chimica este cea mai rapida si mai eficienta. Erbicidul este selectat in functie de tipul de buruiana care trebuie distrus.

Erbicidele sistemice, care cad pe frunze sau tulpini, sunt raspandite in intreaga planta, dupa care aceasta moare din sistemul radicular pana la varf.

Substantele chimice otravitoare afecteaza vegetatia in diferite moduri, distingand intre actiunea selectiva si cea continua. Erbicidele selective ucid plantele parazite fara a afecta culturile de gradina. Este suficient sa selectati substanta chimica necesara si sa determinati doza necesara. Medicamentul de actiune continua ucide nu numai buruienile, ci si tot ceea ce creste in gradina.

Cum sa scapi permanent de iarba folosind metode populare

Sarea simpla de masa, dizolvata in apa, cand intra in pamant, impiedica dezvoltarea buruienilor. Aceasta metoda are un dezavantaj semnificativ – solutia  va fi nepotrivit pentru cultivarea altor plante pentru o lunga perioada de timp. Din acest motiv, este folosit in principal nu in gradina, ci pentru a curata zona pentru gazon .

Otetul este un bun substituent  chimic. Pentru a prepara solutia de otet, veti avea nevoie de ingredientele care pot fi gasite in fiecare casa:

Turnati intr-un recipient cu pulverizator 30 ml de alcool , cateva picaturi de detergent de vase si 2 pahare de apa,  2 linguri de otet. Pulverizati peste buruieni. Alcoolul distruge stratul protector al frunzelor si ele sunt arse direct de soare.

Este necesar sa tratati buruienile  cu o astfel de solutie cu atentie – poate distruge nu numai buruienile, ci si dauneaza  culturilor pe care gradinarii le protejeaza atat de bine . Otetul contine alcalii, care afecteaza negativ toate organismele vii.

Autor