Scapa de buruieni cu un truc simplu: un ingredient „magic” din bucatarie este suficient

Multi gradinari „lupta” cu buruienile smulgandu-le manual, dar acest proces poate consuma mult timp si trebuie repetat in mod regulat pentru a preveni reaparitia lor. Pentru a simplifica lucrurile, multi dintre ei opteaza pentru erbicide chimice, dar acest lucru poate prezenta riscuri pentru mediu si sanatate.

Exista o alternativa mai usoara si mai sigura pentru a scapa de buruieni pe care o recomandam: utilizarea sarii. Desi poate parea surprinzator si atat de simplu, sarea poate fi de fapt un erbicid eficient si netoxic. Retineti, totusi, ca este necesar sa verificati daca produsul contine clorura de sodiu mai degraba decat sulfat de magneziu. Sarea de mare poate fi folosita si pentru a controla cresterea buruienilor.

Publicitate

Dar ai grija: foloseste sarea cu grija. Gradinarii avertizeaza ca sarea poate deteriora cu usurinta plantele din jur si poate, pe termen lung, sa „sterilizeze” solul si sa afecteze alte flori. Va sfatuim sa utilizati sarea doar pe buruienile care cresc prin crapaturi sau trotuare si niciodata in gradina.

Pentru rezultate optime, cel mai bine este sa preparati sarea sub forma de amestec cu apa. Acest preparat poate varia in functie de concentratia dorita pentru controlul cresterii buruienilor. De exemplu, un amestec slab va avea o concentratie de 1 parte sare la 2 parti apa, in timp ce un amestec mai puternic va avea o concentratie de sare si apa 2:1 sau 3:1.

Alte sfaturi pentru eliminarea buruienilor fara substante chimice

1. Folositi apa clocotita

Fierberea apei este o metoda ieftina si simpla de distrugere a vegetatiei inutile care creste in gradina. Cu toate acestea, trebuie aplicat cu prudenta, deoarece nu este o metoda precisa. Daca turnati apa fierbinte pe flori sau legume, va puteti deteriora gradina sau culturile. Este recomandat  sa folositi un recipient mic si sa marcati zona inainte de a turna apa clocotita pe pamant.

2. Luati otet alb

Otetul alb pur, nediluat, este un erbicid natural foarte eficient pentru plantele mici sau subdezvoltate. Puneti otetul intr-un pulverizator si aplicati pe tulpini. Nu se recomanda pulverizarea pamantului care va fi plantat deoarece otetul poate modifica sau afecta suprafata solului.

3. Incearca faina de porumb

Faina de porumb actioneaza ca un inhibitor de germinare a buruienilor. Aceasta metoda nu ajuta la eliminarea buruienilor invazive, dar ajuta la prevenirea cresterii de noi specii. Prin urmare, dupa plantare, este indicat sa stropiti cu  faina de porumb in jurul plantelor pentru a preveni aparitia buruienilor maligne.

Autor