Inspectoratul Scolar, prima reactie in cazul copilului care a spus ca ar fi fost umilit la scoala din cauza martisorului. Care este, de fapt, adevarul

Reprezentantii Inspectoratului Scolar din Arges, prima reactie in cazul elevului care a spus ca ar fi fost umilit la scoala din cauza martisorului pe care l-a dus de 1 Martie.

Inspectorul general ISJ Arges a fost miercuri la scoala respectiva pentru a lamuri situatia, a vorbit cu invatatoarea respectiva, cu directorul scolii, dar la intalnire nu au venit parintii copilului, adica cei care au facut acuzatiile

Inspectorul general ISJ Arges, Elena Liliana Murgulet, a facut declaratii de presa dupa discutiile de la scoala si a spus ca aceasta situatie neplacuta s-a creat din cauza lipsei de comunicare dintre parinti si invatator.

„Am incercat astazi sa iau legatura cu parintii, nu a fost posibil lucrul acesta. Copilul nu a fost in sala de clasa, parintele i-a precizat telefonic directorului scolii ca este la psiholog cu copilul.

Noi suntem aici ca sa mediem si ca sa oferim consiliere. Ar fi necesara o colaborare foarte transparenta intre parinti si profesori…

Citeste si articolul :   Tragedie in Romania. Planul Rosu a fost activat. Sapte oameni si-au pierdut viata

Doamna invatatoare, dupa ce a primit luni un mesaj de la parinte, a incercat sa sune si sa vorbeasca cu parintele. Parintele nu i-a raspuns la telefon.

Doamna invatatoare mi-a spus ca in momentul in care, in ziua de 1 Martie, copiii au venit in fata ei sa-i ofere un martisor, a venit si copilul in cauza. Copilul avea in mana o ciocolata si un martisor destul de maricel. Doamna i-a spus „nu trebuia sa-mi cumperi un martisor asa de mare”, in sensul in care a fost un efort financiar… Asta a fost gandirea doamnei, dar nu a fost un lucru pe care l-a verbalizat. A acceptat martisorul.

Mai mult de-atat, acest martisor a fost valorizat, pentru ca doamna l-a asezat in vitrina, la vedere.

Copilul s-a dus in banca, fara nicio reactie de suparare… Ulterior, doamna a primit un mesaj de la parinte ca acesta a venit acasa plangand”, a spus Elena Liliana Murgulet, inspector general ISJ Arges.

Autor