Mobilizare impresionanta pentru copilul umilit de invatatoare, de 1 Martie

O invatatoare din comuna argeseana Slobozia si-ar fi umilit unul dinte elevii de clasa a III-a, dupa ce copilul i-a oferit o ciocolata si un martisor. La sfarsitul zilei de 1 Martie, Nicolae, elevul umilit, a povestit parintilor despre ceea ce s-a intamplat si nu a mai vrut sa mearga la scoala.

Potrivit spuselor parintilor, invatatoarea i-ar fi zis elevului ca martisorul este urat si ca nu a fost in stare sa cumpere un martisor de calitate. Aceasta stire a creat o campanie impresionanta de sprijin pentru Nicolae si sute de oameni spun ca vor sa cumpere martisoare „urate” de la Nicolae.

De asemenea, parintii au facut o sesizare la Inspectoratul Scolar Arges si au explicat ca veniturile nu le permit sa ofere martisoare mai scumpe, iar Nicolae are miopie si necesita operatie.

Aceeasi invatatoare i-a fost dascal si lui Ionut, tatalui baiatului umilit. Barbatul a cerut acordul directorului scolii sa poata sta pe hol in timpul orelor pentru a preveni astfel de incidente intrucat mai are un fiu in aceeasi scoala, in clasa a VII-a. Cererea tatalui a fost aprobata.

„Foarte mult l-a suparat ca doamna l-a facut sarac, ca nu are un leu si ca-l ameninta ca-i da inapoi martisorul”, a declarat tatal copilului la Digi24.

„Doamna invatatoare si-a permis sa puna diagnosticul de hiperactiv. Copilul meu nu are acest diagnostic de la un specialist. Au fost presiuni, ca ar fi bine sa mergem la o scoala speciala, ca poate ii va fi mai bine lui Nicolae, dar nu sunt de acord cu ce a spus. El trebuie sa invete intr-o scoala normala, sa stie ca e un copil normal”, a mai spus barbatul.

„Nicolae are probleme la ambii ochi la care trebuie sa se intervina chirurgical cu implanturi de cristalin, la ambii ochi”, a incheiat tatal copilului.

Jurnalista Oana Dobre Dimofte a lansat pe Facebook o initiativa de mobilizare pentru Nicolae, care va face martisoare pentru cei care vor sa le cumpere. Dupa ce Digi24 a difuzat povestea copilului, sute de oameni s-au oferit sa cumpere martisoare de la Nicolae.

Citeste si articolul :   Anuntul facut de presedintele Klaus Iohannis despre scoli: Trebuie sa fim realisti

“Acesta este martisorul pe care Nicolae, un copil cu probleme de vedere, l-a facut pentru invatatoarea lui. Si pe care invatatoarea l-a refuzat, rupandu-i inima copilului. Povestea, aici: bit.ly/3uNA6mJ

Asa cum am spus aseara, l-am sunat azi pe tatal copilului. Nu are sens sa va povestesc cata emotie a fost in discutia asta. Nici cat s-a bucurat sa afle ca mai multi oameni vor sa ii demonstreze lui Nicolae ca martisoarele lui sunt foarte, foarte frumoase. Asa cum este orice lucru oferit de un copil din inima.

Am vorbit si cu Nicolae. Nici cat de bucuros a fost sa afle ca unii oamenii ii apreciaza martisorul nu are sens sa va descriu. Cred ca e usor de imaginat.

Deci vom face asa. Nicolae stie ca mai multi oameni vor sa cumpere martisoare de la el. La pretul pe care fiecare il doreste si il poate oferi. El va incepe sa le confectioneze, cand si cum poate, tinand cont si de nevoia de a-si menaja ochii. Banii pentru martisoare vor fi folositi pentru operatia de care copilul are nevoie la ambii ochi.

Citeste si articolul :   O sa extindem platile pentru parintii copiilor de la scolile din scenariul 2 si 3

Contul e aici:

Ionut Balasa

Numar de cont: 2511 0946 2350 47611

CEC BANK

IBAN: RO32 CECE C001 9462 3504 7611” a scris jurnalista pe Facebook.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.