Cluburile sportive scolare si liceele cu program sportiv isi reiau activitatea

Incepand de luni, pot fi reluate activitatile sportive, respectiv antrenamentele sau participarea la competitii oficiale, in cadrul cluburilor sportive scolare si al liceelor cu program sportiv, anunta Ministerul Tineretului si Sportului (MTS).

Luni, la sediul Ministerului Tineretului si Sportului, a avut loc o intalnire de lucru intre ministrul Tineretului si Sportului, Ionut Stroe, si ministrul Educatiei si Cercetarii, Monica Anisie.

Ministerul Educatiei si Cercetarii a stabilit cadrul pentru reluarea activitatilor in aceste unitati de invatamant, cluburi sportive scolare, licee si scoli gimnaziale cu clase cu program sportiv.

„Ma bucur ca putem sa facem acest anunt, al reluarii activitatilor in unitatile de invatamant cu program sportiv integrat si suplimentar, intrucat sportul detine un rol esential in dezvoltarea armonioasa a copiilor nostri. Au fost multe discutii referitoare la acest subiect, insa deciziile noastre au avut tot timpul in prim-plan siguranta copiilor. De aceea, sunt increzatoare ca, in urma acestui dialog deschis cu MTS, se vor concretiza cateva proiecte importante pentru tinerii care vor sa faca sport, pe care le vom anunta curand”, a declarat Monica Anisie.

Pe de alta parte, ministrul Sportului a subliniat ca intre prioritatile institutiei pe care o conduce se numara si cresterea numarului de ore de sport in scoli.

„Deschiderea CSS-urilor si a LPS-urilor a fost unul dintre cele mai dezbatute subiecte in ultima perioada cu oamenii din lumea sportului si ma bucur ca am reusit acum sa facem si acest pas! Sunt sigur ca si colegii de la MEC vor reusi sa gestioneze foarte bine aceasta situatie, la fel de bine cum au reusit sa organizeze desfasurarea in siguranta a examenelor de evaluare nationala si bacalaureat pentru sutele de mii de copii. Am dorit sa ii avem alaturi de noi la discutia de astazi si pe reprezentantii catorva federatii sportive nationale, pentru a exista acel dialog constructiv care sa ne ofere si solutii, dar si viitoare parteneriate legate de competitiile sportive scolare.

Ma bazez foarte mult pe ajutorul Ministerului Educatiei si Cercetarii si, fara a exagera, doresc sa spun ca, in ceea ce priveste relansarea sportului de masa in Romania, Ministerul Educatiei si Cercetarii este principalul nostru partener. Cresterea numarului orelor de sport si a numarului celor care fac sport, precum si crearea unor competitii sportive atractive, care sa implice cat mai multe scoli si elevi de diferite varste, reprezinta pariul nostru, al celor doua ministere”, a declarat Ionut Stroe, ministrul Tineretului si Sportului.

Citeste si articolul :   Iohannis RESPINGE pactul Politie - BOR privind masurile din noaptea de Inviere. Mesaj dur catre Vela si Orban:

La aceasta intalnire au participat si reprezentantii federatiilor sportive – sporturi de echipa: Gheorghe Visan, presedinte FR Volei, Alexandru Dedu, presedinte FR Handbal si Alin Petrache, presedinte FR Rugby

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.