14 alimente pe care nu trebuie sa le consumi pe stomacul gol sau noaptea

Consumul anumitor alimente pe stomacul gol sau inainte de culcare va poate agrava sanatatea.Daca nu doriti sa regretati si sa suferiti mai tarziu, asigurati-va ca luati aceasta lista in serios.

Este interzis sa mancati pe stomacul gol:

1. Iaurturi.

Dimineata, stomacul nu are nevoie de bacterii – se poate descurca oricum. Daca mancati iaurt la micul dejun, toti micronutrientii benefici pur si simplu nu vor fi absorbiti.

Cel mai bun moment pentru iaurt este pranzul sau cina.

Publicitate

2. Banane.

Daca nu doriti sa va pierdeti echilibrul calciu-magneziu, nu mancati banane pe stomacul gol.

3. Bauturi reci.

Procesul de digestie este mai bine inceput cu apa calduta – acordati-i preferinta. Cele reci vor incetini acest proces.

4. Legume crude.

Nu iritati mucoasa stomacului cu legume crude – acest lucru poate duce la ulcere sau gastrita.

5. Dulciuri.

Evitati dulciurile pe stomacul gol. Corpul nu poate produce insulina dupa cum este necesar imediat dupa trezire. Prin urmare, astfel de mic dejun poate provoca cresteri ale zaharului din sange.

Citeste si articolul :   Lecitina: beneficii si daune

6. Citrice.

Da, aceasta include sucul de portocale foarte sanatos. Nu iritati peretii stomacului – mai intai, luati micul dejun (de exemplu, fulgi de ovaz) si abia apoi puteti bea suc sau puteti manca o portocala.

7. Cafea.

Cafeaua pe stomacul gol este o cale directa catre gastrita. Este foarte periculos  sa-ti asumi un astfel de risc. Puteti bea cafea, dar numai dupa un mic dejun complet.

Sari peste aceste alimente inainte de culcare:

1. Nuci si fructe uscate.

Da, desigur, nucile si fructele uscate sunt extrem de sanatoase. Nucile sunt foarte bogate in calorii – 100 de grame contin aproape jumatate din totalul caloriilor pentru

o fata. Iar fructele uscate contin mult zahar.

2. Paine.

Faina nu zaboveste mult in stomac, dar provoaca un salt al zaharului din sange si duce imediat la depuneri sub forma de grasime. Nu ai nevoie de asta, nu-i asa?

3. Gustari.

Popcorn, chipsuri, crackers, paie, cereale – o gustare foarte rapida si gustoasa. Dar daca va amintiti acele numere teribile de cealalta parte a pachetului . In general, nici nu ar trebui sa va ganditi la ele, cu exceptia cazului in care, bineinteles, veti dansa toata noaptea.

Citeste si articolul :   9 alimente pentru stimularea hemoglobinei

4. Cafea.

Totul este mai mult sau mai putin evident aici. Cofeina poate interfera cu odihna corecta a corpului si, ca urmare, te vei trezi obosit .

5. Ciocolata.

Ciocolata naturala este o dulceata sanatoasa. Dar numai daca o folosesti inainte de pranz. Noaptea, ea devine cel mai rau dusman al tau, fiind intotdeauna gata sa-ti puna deoparte centimetri in plus in talie.

6. Carne si peste.

Carnea si pestele pot fi consumate numai daca ultima masa este programata cu 4 ore inainte de culcare – nu un minut mai tarziu, deoarece aceste alimente dureaza mult timp pentru a fi digerate.

7. Alcool.

Ce pot sa spun – este mai bine sa nu beti deloc alcool. Dar, daca intentionati o vacanta, limitati-va la una sau doua bauturi. In caz contrar, acest lucru va duce la faptul ca, desi vei adormi rapid, te vei trezi foarte des, iar dimineata vei simti o durere de cap severa.

Amintiti-va un mic detaliu: trebuie sa luati cina cu cel putin 4 ore inainte de culcare. Acest timp  va fi suficient pentru ca majoritatea alimentelor sa fie digerate. La urma urmei, cand adormi, si stomacul tau adoarme.

Autor