5 gustari cu continut scazut de calorii pentru a-ti satisface foamea si a-ti mentine talia subtire

Daca incercati sa reduceti aportul total de calorii pentru a pierde in greutate, gustarea  cu continut scazut de calorii, dar hranitoare, care contine vitamine, minerale, fibre, proteine si grasimi sanatoase este o idee buna. Iata cateva gustari dietetice pentru a va satisface foamea si a va mentine talia subtire.

Pepene

Destul de ciudat, dar pepenele verde, 92% apa, potoleste nu numai setea, ci si foamea. Pepenele verde este bogat in vitamine, minerale si fibre, ceea ce ajuta la mentinerea satietatii mult timp, dar in acelasi timp are foarte putine calorii: doar 30 la 100 de grame de produs.

Popcorn de casa

Popcornul de cinema este un fel de mancare bogat in calorii, bogat in zahar si grasimi. Cu toate acestea, floricelele de casa, facute fara ulei si zahar, sunt mult mai dietetice, dar foarte satisfacatoare. Gatitul floricelelor acasa se face cel mai bine intr-o tigaie antiaderenta cu pereti grosi, astfel incat sa nu arda nimic, chiar si fara ulei. Puteti adauga putina sare sau condimentele preferate la floricele.

Citeste si articolul :   Trei reguli pentru intarirea imunitatii

Hummus cu legume

Hummus este o gustare cu piure de naut cu suc de lamaie, condimente si pasta de susan. Hummus contine o multime de proteine vegetale, grasimi sanatoase, fibre, calciu si fier si, de asemenea, se potriveste cu multe legume: castraveti proaspeti, morcovi, ardei grasi, sfecla etc. Continut caloric de hummus: 116 calorii la 100 de grame.

Publicitate

Mar cu unt de arahide si scortisoara

Daca iti doresti cu adevarat ceva dulce, iar bomboanele sau o bucata de tort nu mai sunt incluse in aportul zilnic de calorii, mananca un mar cu unt de arahide. Taiati marul in felii subtiri, intindeti putin unt de arahide deasupra si presarati scortisoara (puteti face fara scortisoara daca nu va place). De asemenea, puteti pune cateva nuci sau fructe de padure taiate deasupra.

Cartof dulce la cuptor

Cartofii dulci  la cuptor sunt un bun substitut pentru cartofii prajiti si chipsurile. Un cartof dulce la cuptor are doar 90 de calorii la 100 de grame de produs, dar este bogat in antioxidanti, fibre si vitamine. Cartofii dulci nu numai ca satisfac foamea bine si mult timp, dar si normalizeaza nivelul zaharului din sange si ajuta la imbunatatirea vederii si la intarirea imunitatii.

Citeste si articolul :   Ce vitamine sa luati vara?

Chipsuri din varza creata

Chipsurile de varza sunt o alta alternativa buna la chipsurile de cartofi care sunt usor de preparat si excelente . Chipsurile pot fi facute din varza chinezeasca , precum si din varza. Taiati o leguma cu frunze in patrate mici, amestecati cu ulei de masline si sare, apoi puneti-o intr-un cuptor preincalzit la 135 de grade timp de 20 de minute. Verificati  din cand in cand pentru a preveni arderea.

Publicitate

Publicitate

Autor