Secretul cireselor – Aceste fructe au sapte beneficii pentru sanatate

Ce secrete ascund ciresele? Utilizarea acestui   fruct  prelungeste tineretea, imbunatateste somnul, reduce riscul de cancer si are o serie de alte proprietati benefice.

Aceste fructesunt capabile sa previna aparitia ridurilor. Ciresele sunt bogate in vitamina C (10 miligrame pe cana) si in alti antioxidanti care suprima inflamatia si stresul oxidativ din organism.

„La nivel celular, stresul oxidativ este un proces care dauneaza celulelor si posibil ADN-ului ” , a declarat Samantha Cassetti, Ph.D., expert in nutritie si sanatate .

In plus, ciresele pot reduce riscul de cancer datorat polifenolilor. In 2019, jurnalul Nutrition and Cancer descrie experienta de tratare a celulelor cancerului de san cu extract de cires inchis la culoare – inhiband cresterea celulelor canceroase cu 50%.

Publicitate

Un an mai tarziu, un alt studiu a fost raportat , care a aratat, de asemenea, ca extractul de cires inchis la culoare suprima cresterea celulelor canceroase.

O alta proprietate a cireselor este scaderea tensiunii arteriale, despre care se stie ca duce la cele mai frecvente cauze de deces – atac de cord si accident vascular cerebral.

Citeste si articolul :   Apa este o sursa de sanatate si un ajutor pentru pierderea in greutate

„Compusii polifenolici din aceste fructe  cresc productia de oxid nitric si imbunatatesc functia celulelor care acopera vasele de sange ”, a explicat Cassett.

Datorita antocianinelor, antioxidantilor polifenolici care ii confera culoarea rosie intensa, aceste fructe  imbunatateste functia creierului si memoria. Reduce inflamatia si combate stresul oxidativ din creier, ceea ce poate creste riscul de Alzheimer si alte tipuri de dementa.

Ciresele protejeaza si vasele de sange de acumularea placii.

Aceste fructe  pot  ajuta, de asemenea, la combaterea diabetului de tip 2. Polifenolii din  cirese imbunatatesc sensibilitatea la insulina, astfel incat glucoza sa poata fi absorbita de celule si utilizata pentru energie.

In cele din urma, ciresele te ajuta sa adormi si sa dormi mai bine. Studiile arata ca persoanele cu insomnie au niveluri mai ridicate de stres oxidativ, astfel incat antioxidantii din cirese pot ajuta la contracararea acestor efecte si la normalizarea somnului, spun nutritionistii.

Autor