Cinci gustari sanatoase, cu continut scazut de calorii

O gustare sanatoasa si gustoasa este foarte importanta, mai ales atunci cand nu exista suficient  timp pentru a lua un pranz complet. Multi sunt obisnuiti sa manance  mancare rapida sau chipsuri , dar daca tineti cont de aportul de calorii, atunci mancarea, cum ar fi o gustare, nu este cea mai buna idee.

Exista mai multe alimente care sunt mai potrivite pentru un pranz rapid, care nu numai ca va vor ajuta sa uitati de foame si sa va energizati, dar, de asemenea, nu va vor afecta silueta.

Iaurt

Este mai bine sa alegeti iaurt alb simplu pentru o gustare, se mai numeste natural. Poate fi consumat complet fara aditivi sau puteti pune fructe de padure, unele nuci, fructe si chiar condimente (de exemplu, scortisoara sau nucsoara) in iaurt. Iaurtul satisface perfect foamea si imbunatateste digestia. De asemenea, contine calciu, vitamine si bifidobacterii benefice, care sunt foarte importante pentru functionarea normala a tractului nostru gastro-intestinal.

Citeste si articolul :   Cum sa faceti fata stresului la locul de munca: cinci moduri dovedite

Shake proteic

Probabil cel mai rapid mod de a lua o gustare.  Amestecurile de shake-uri de proteine sunt de obicei vandute in magazinele de sport, dar este important sa alegeti un shake de inalta calitate, cu continut ridicat de proteine.

Publicitate

Hummus

Hummusul  este un aperitiv facut din piure de naut .  Este o gustare foarte hranitoare, dar in acelasi timp saraca in calorii. Hummusul  poate fi consumat cu legume feliate sau paine integrala. Este bogat in proteine pe baza de plante, ceea ce il face excelent pentru vegetarieni si vegani. De asemenea, contine fibre, calciu, fier si acid folic. Hummusul  nu  provoca salturi bruste ale glicemiei. Din pacate, are un gust destul de specific, deci este posibil sa nu fie pe placul tuturor.

Salata de legume

Puteti amesteca orice legume doriti in salata. Dar iarna este mai bine sa preparati salate din legume de sezon: morcovi, varza, ceapa etc. Salata poate fi condimentata cu ulei de masline sau de in si adaugati cateva  seminte de susan. Daca doriti aciditate, presarati cu suc de lamaie. Puteti adauga o cantitate mica de branza cu continut scazut de grasimi: branza feta la amestecul cu castraveti si rosii.

Citeste si articolul :   Trucul florarilor de a tine florile in vaza de 3 ori mai mult

Oua

Nu este  cea mai convenabila, dar cu siguranta  este o gustare foarte hranitoare. Ouale sunt o sursa excelenta de proteine de calitate. Acestea satureaza permanent si ajuta la construirea tesutului muscular. Daca doriti sa va luati aceasta gustare  cu dvs., cel mai bine este sa le pregatiti din timp, sa le impachetati intr-un recipient cu capac etans si ar trebui sa le consumati repede.

Publicitate

Publicitate

Autor