Bauturi care ne ajuta sa dormim mai bine

Bauturile pe care le alegem seara ne afecteaza invariabil calitatea somnului. Daca in ultima vreme ai simtit ca somnul tau a devenit nelinistit si nupoti sa te trezesti dimineata devreme, poate fi timpul sa iti reconsideri obiceiurile.

Iata bauturi care vor promova un somn sanatos si odihnitor.

Lapte cald

Laptele cald cu fursecuri este un cliseu in meniul de seara. Acesta este de obicei un mod de a calma copiii si de a-i ajuta sa se pregateasca pentru culcare, dar reteta functioneaza si pentru adulti. Cu toate acestea, unii experti atribuie efectul laptelui cald ca contine triptofan, care este transformat in melatonina (hormonul somnului) in organism.

Ceai de musetel

Ceaiul de musetel este un sedativ natural obisnuit inainte de culcare. Aceasta planta este recomandata celor care sufera de insomnie. Ceaiul de musetel are un efect calmant si, spre deosebire de alte ceaiuri, nu contine cofeina

Lapte de migdale

Persoanele care urmeaza o dieta pe baza de plante pot incerca sa bea un pahar de lapte de migdale inainte de culcare. Contine mult triptofan si este bogat in magneziu, ceea ce ajuta la imbunatatirea calitatii somnului.

Citeste si articolul :   Greseli de spalare a dintilor pe care le faceti si cum sa le remediati

Apa de cocos

Apa de cocos contine magneziu si potasiu, care va ajuta sa dormiti mai bine si sa va relaxati muschii. De asemenea, contine vitamina B, care ajuta la reducerea nivelului de stres.

Shake de banane

O alta modalitate de a dormi o noapte buna este cu un pahar de shake de banane. Este suficient sa amesteci  o banana mica si o jumatate de pahar de lapte de migdale.

Autor