Cum sa slabesti fara o dieta dar cu un plan bine pus la punct

Slabiti fara dieta? Postul intermitent este o modalitate eficienta de a slabi prin omiterea meselor individuale.

Pierderea in greutate este un obiectiv pe care toata lumea l-a avut mereu si o sa il aiba in continuare. Nu lipsesc optiunile, dietele sunt o multime, dar acestea sunt adesea asociate cu renuntarea la anumite alimente – carora multi oameni nu le pot rezista pe termen lung si astfel cad din nou tentatiilor  vechilor obiceiuri alimentare, iar acest lucru reduce semnificativ succesul dietei. O alta modalitate de a face fata cu brio unei diete este postul intermitent. Spre deosebire de diete, nu este vorba despre o schimbare a dietei, ci doar despre amanarea mesei si luarea unor pauze regulate mai lungi. Caloriile totale ingerate sunt reduse si greutatea dvs. se topeste fara a fi nevoie sa renuntati la felurile dvs. preferate de mancare.

Postul intermitent este o incalcare a metodelor de slabire, in care se iau pauze regulate de masa. Spre deosebire de postul terapeutic clasic, in care mancarea este evitata cateva zile la rand. Cu postul intermitent este suficient sa se faca anumite pauze intre mese, in care se consuma doar lichid.

Postul intermitent nu este o dieta, deoarece nu evita in mod specific anumite alimente, ci acorda atentie doar atunci cand oamenii mananca. O dieta echilibrata cu multe fructe si legume este, de asemenea, recomandabila pentru postul intermitent, precum si o cantitate adecvata de apa si ceaiuri neindulcite. De asemenea, nu ar trebui sa mananci portii mai mari decat de obicei.

Pentru a ramane cu senzatia de satietate pentru mai mult timp si pentru a nu-ti mai fi foame dupa un timp scurt, mesele trebuie sa fie bogate in fibre si proteine.

Citeste si articolul :   Gingiile tale se retrag - acest remediu natural ar putea fi solutia

Pierderea greutatii intr-un mod sanatos cu regula 16:8

Regula 16:8 este un tip special de post intermitent, care se mai numeste si metoda Hirschhausen. Acest lucru alterneaza intre evitarea completa a alimentelor si consumul. Nu ai voie sa mananci nimic 16 ore pe zi. In celelalte opt ore, insa, poti manca orice vrei. Aceasta forma de nutritie impiedica organismul sa dezvolte brusc pofta evitand complet alimentele. Deoarece satisfacand o mancare excesiva, te vei umple din nou si, prin urmare, te vei ingrasa din nou. Acest lucru creeaza efectul de yo-yo nedorit de nimeni.

Regula 16:8 previne acest efect și astfel ajuta la pierderea in greutate sanatoasa fara dieta. In plus, acest tip de post intermitent scade nivelul tensiunii arteriale, al colesterolului si al zaharului din sange. Acest lucru scade si riscul de diabet. Un lucrul minunat al metodei 16:8 este ca organismul se obisnuieste cu acest tip de post intermitent in cateva zile. La început, dupa opt ore, o sa va fie cu siguranta in continuare foame pentru o mica gustare de seara. Dar daca nu cedati la acest sentiment, senzatia de foame, va disparea dupa doar o saptamana sau doua.

Citeste si articolul :   7 sfaturi pentru o casa racoroasa fara aer conditionat

Pierderea greutatii cu regula 5:2

Un alt mod de a slabi sanatos este regula 5:2. Este, de asemenea, o forma de post intermitent, dar bazata pe zilele saptamanii. Vestea buna este ca cifra 5 reprezinta zilele de mancare dupa dorinta. Trebuie sa va limitati strict consumul de alimente in doua zile, deoarece atunci puteti furniza corpului dvs. doar 500 pana la maximum 600 de calorii. Fie ca impartiti aceste zile peste saptamana si sa postiti, de exemplu, marti si duminica sau doua zile la rand, depinde de dvs. Cu toate acestea, ar trebui sa va asigurati ca urmati un ritm regulat.

Alimentul permis in oricare din zilele saptamanii este cafeaua neagra. De asemenea, apa si ceaiurile din plante sunt ideale. Desigur, nu ar trebui sa mananci doar burgeri, chipsuri si ciocolata in timpul orelor de masa permise. Fructele, produsele din cereale integrale, legumele, carnea slaba sau pestele si grasimile sanatoase precum nucile sau avocado sunt ideale.

Citeste si articolul :   Cinci moduri interesante de a folosi cojile de fructe in casa ta

Regula 6:1

Mancati de 6 ori si o data sariti peste – astfel functioneaza aceasta regula

Tendinta actuala este dieta 6:1, un succesor al dietei 5:2. Cuvantul magic in ambele cazuri este „postul intermitent” si, prin urmare, regula 6:1 nu este o dieta in sens mai restrans. Deoarece anumite alimente nu sunt evitate sau nu sunt numarate caloriile.

Principiul postului intermitent este simplu: mănânci normal câteva zile pe săptămână și postesti 1 zi.

Postul in acest context inseamna ca consumati lichide numai in zilele respective, in special ceai, sucuri de legume si apa minerala. Sucurile de fructe nu sunt recomandate din cauza continutului lor de zahar. In celelalte zile, poti manca orice vrei.

Ideea din spatele acesteia: postind intr-o singura zi, economisesti o parte din calorii fara a fi nevoie sa ti se faca foame in mod constant.

Autor