Cum sa scapi in mod natural de daunatorii din gradina

E o zi trista cand un gradinar gaseste daunatori care fac ravagii in gradina lui.

Plantele sanatoase si vremea calda atrag multe insecte daunatoare. De foarte multe ori, ne dam seama de existenta daunatorilor doar privind efectele acestora cauzate de hranirea sau sugerea sucurilor din frunze, flori, tulpini si fructe.

Din fericire, exista posibilitatea de a reduce daunele considerabil si de a scapa de daunatori in moduri naturale.

1.Bere impotriva gasteropodelor

Stiati ca limacsii si melcii iubesc Berea? Pune un bol cu bere si putina apa la cativa metri de gradina ta de legume pentru a atrage aceste gasteropode. Veti vedea ca acest amestec este foarte efficient.

Publicitate

2.Sare impotriva gastropodelor

Toarna sare in jurul plantelor ( fara sa atingi plantele) si vei speria gastropodele din gradina ta!

Publicitate

3.Sapunul negru sperie afidele

Se amesteca 1 litru de apa fierbinte cu 3 linguri de sapun negru lichid. Cand sapunul este bine dizolvat, lasati amestecul sa se raceasca, dupa care transferati-l intr-un recipient cu pulverizator.

Citeste si articolul :   Rugaciunea catre Sfantul Vasile Cel Mare. Se rosteste doar pe 1 ianuarie

Pulverizati amestecul pe planta (inclusiv partea interioara a frunzei)

4.Usturoi pentru tot felul de paraziti

Faceti piure doi bulbi de usturoi, amestecati pasta cu 250 ml de apa. Lasati amestecul peste noapte pentru ca infuzia sa fie bine concentrata. Adaugati in amestec o lingurita de detergent lichid pentru vase si o jumatate de cana de ulei vegetal. Se amesteca totul si se transfera intr-un recipient cu pulverizator. Se pulverizeaza peste plantele infestate.

5.Ardeiul pentru eliminarea larvelor

Se amesteca o lingura de pudra de ardei iute (sau jumatate de ardei proaspat) cu 250 ml de apa si putin sapun lichid. Pulverizati plantele cu acest amestec. Functioneaza la fel de bine ca si usturoiul. Nu uitati sa purtati manusi ca sa evitati iritatia.

ATENTIE, unele insecte sunt benefice pentru gradina ta:

-albinele
-buburuzele
-bondarii

Publicitate

Autor

Autor: Cioabla Roxana

Roxana este editor al ziarului online fabricatinromania.info. Cu o experienta de peste 3 ani in jurnalism, a lucrat in mai multe proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online, retete.live, doctorandreilaslau.com. Este pasionata de astrologie, bucatarie si vedete.