Trucuri care vor ajuta la cresterea randamentului capsunilor

Suculent, sanatos si, in acelasi timp, sarac in calorii – acestea sunt doar cateva motive pentru care te poti indragosti de capsuni. Cum sa cresti o recolta buna de capsuni pentru a te bucura din plin de aceasta

Mulcirea este cea mai buna modalitate de a va creste productia de capsuni.

Udarea atenta va ajuta la cresterea productiei de capsuni

Cum sa hranesti plantele  pentru a obtine o recolta mare de capsuni

Publicitate

Recolta de capsuni va fi buna daca eliminati tot ce nu este necesar din tufis

Mulcirea este cea mai buna modalitate de a va creste productia de capsuni.

Problema unei recolte slabe se poate datora faptului caplantele  nu au suficienta apa. Buruienile il pot selecta, solul poate fi suprauscat. Ambele probleme pot fi rezolvate prin mulcire, adica acoperirea solului din jurul plantelor  cu material liber care economiseste umiditatea.

Acest lucru trebuie facut dupa ce ati slabit si fertilizat temeinic solul. In rolul de mulci, puteti folosi iarba cosita sau paie, un amestec de turba vrac cu humus sau compost .

Citeste si articolul :   Alimente bogate in antioxidanti

Udarea atenta va ajuta la cresterea productiei de capsuni

Cu siguranta nu veti obtine o recolta buna de capsuni daca nu va dati seama cum sa o udati corect. Capsunile iubesc apa si este important ca solul in care cresc sa nu se usuce. Dar nu trebuie sa udati in exces.

Publicitate

Udarea in conditii normale este recomandata o data pe saptamana. In timpul infloririi si in timp ce fructele  se coc – la fiecare a cincea zi. Angajati-va in udare cand nu exista soare puternic , folosind  aproximativ jumatate de litru de apa pe o planta .

Cum sa hranesti o planta pentru  a obtine o recolta mare de capsuni

Hranitul   tufelor de capsuni ar trebui sa aiba loc de cel putin trei ori pe sezon. Prima data – primavara, folosind ingrasaminte cu azot (uree / uree) sau mullein. A doua oara – in perioada de inmugurire – capsunile sunt hranite cu ingrasaminte complexe. Dupa inflorire,  este efectuata cu ingrasaminte minerale complexe, ceea ce va ajuta la cresterea fructelor mari si suculente.

Citeste si articolul :   Prajitura cu fructe – o reteta pentru toate gusturile

Recolta de capsuni va fi buna daca eliminati tot ce nu este necesar din tufele de capsuni

O planta poate cheltui energie fie pentru fructificare, fie pentru reproducere, iar indepartarea in timp util a daunatorilor  va ajuta la „inclinarea” capsunilor spre cele dintai.  Frunzele in exces trebuie indepartate in mod regulat, chiar si dupa recoltare.

Frunzele trebuie indepartate pentru a nu ascunde fructele  de soare, impiedicandu-le sa se coaca. Puteti face acest lucru fara teama de a afecta planta. Simtiti-va liber sa taiati cel putin o treime din masa totala a frunzelor, nu va dauna.

Publicitate

Autor