Cinci moduri usoare de a manca sanatos fara a cheltui multi bani

Multi incearca sa duca un stil de viata sanatos si sa manance corect, mai ales primavara si vara. Dar astfel de aspiratii spre bine sunt adesea rupte de probleme financiare. Din pacate, nici cele mai simple produse nu se ieftinesc in timp, dar acest lucru nu ar trebui sa fie un obstacol in drumul tau catre obiceiul de a manca sanatos. Iata cateva modalitati de a-ti schimba dieta in bine, fara a cheltui milioane.

Gatiti acasa mai des

Mancarurile gata preparate livrate acasa sunt foarte convenabile, dar de multe ori aceasta comoditate are un cost. Prin urmare, daca aveti ocazia sa gatiti acasa mai des, asigurati-va ca o faceti . Pe langa economisirea banilor, gatitul poate fi o modalitate excelenta de a incerca lucruri noi si de a te distra cu familia ta.

Fii simplu

Daca nu sunteti obisnuit sa gatiti singur, nu va straduiti sa creati imediat capodopere culinare. Incepe cu retete simple, ai rabdare, invata pe masura ce mergi si lauda-te pentru succesul tau, chiar daca ai gatit o salata simpla delicioasa  .

Planifica

Inainte de a merge la magazinul alimentar, faceti o lista aproximativa de mese pentru saptamana. Acest lucru va va ajuta sa nu cheltuiti bani pe produse care nu vor fi utile mai tarziu. Aproximativ 63% din alimentele pe care le aruncam ar putea fi consumate daca ne-am planifica din timp ce vom manca in timpul saptamanii.

Publicitate

Cumparati alimente neperisabile in vrac

Deoarece alimentele neperisabile, cum ar fi pastele, faina, zahar, orez, linte, conserve si asa mai departe au o perioada de valabilitate foarte lunga, este mai bine sa le cumparati in vrac. Astfel de produse pot fi folosite ca baza pentru un numar mare de feluri de mancare. Principalul lucru este sa gasiti un loc pentru a le depozita.

Utilizati atat alimente proaspete, cat si congelate

Alimente precum cartofii, morcovii, varza, merele si alte fructe si legume de sezon sunt cel mai bine consumate proaspete, deoarece devin destul de ieftine in sezon. Cu toate acestea, multe fructe de padure, precum si fructele si legumele rare (exotice), sunt mai profitabile pentru a  le cumpara congelate. Metodele moderne de congelare va permit sa pastrati maximul de nutrienti si gust, asa ca nu va fie teama sa adaugati alimente congelate in dieta dumneavoastra.

Autor