Un expert in sanatate publica din Romania arata de ce Coreea de Sud are un control bun al pandemiei

Un expert in sanatate publica din Romania a preluat postarea de pe Facebook a unei persoane care a povestit ce a patit la intrarea in Coreea de Sud. Astfel, romanul a explicat de ce tara asiatica are un control atat de bun al pandemiei.

Razvan Chereches este expert in sanatate publica in Romania si a preluat postarea si fotografiile postate pe Facebook de Raphael Rashid la intoarcerea acasa in Coreea de Sud. Acesta spune ca a calatorit cu avionul de la Londra la Coreea de Sud, ca in timpul zborului a completat multiple documente, inclusiv pentru carantina si ca la sosirea pe aeroport a fost nevoit sa parcurga numeroase proceduri.

Astfel, la intrarea in terminal erau scanere de temperatura, iar oficialii aveau deja numele sau pe lista persoanelor venite din Marea Britanie. Lui Rashid i s-a cerut sa arunce masca KF-94 pe care o purta si a primit o masca mai fixa, modelul 3M KF-95. Raphael Rashid a mai povestit ca i s-a recoltat proba pentru test COVID-19 chiar pe pista, desi avea certificat ca este negativ, iar dupa testare, a trecut prin filtrul de imigrare, unde i s-a cerut sa-si instalez pe telefon o aplicatie de carantina. Aceasta include numarul de pasaport si numarul de telefon, verificarea telefonica fiind facuta pe loc de un oficial.

Tot in aeroport, inainte de recuperarea bagajului, lui Rashid i s-a verificat certificatul cu rezultatul negativ din Marea Britanie si apoi a fost dus cu autobuzul la Statia de Carantina, unde a primit un separeu. Acolo a asteptat rezultatul sase ore, perioada in care a primit cina. Deoarece primul rezultat nu era clar, a fost recoltata o noua proba si a fost izolat intr-o camera cu presiune negativa unde a asteptat alte zece ore.

Mesele au fost aduse in cutii si lasate intre usa externa si cea interna, a mai povestit Raphael Rashid, care intr-un final a primit rezultatul negativ al testului. Ca urmare, a fost dus inapoi la aeroport, unde a fost trecut in registrul celor care au iesit din carantina si i s-a chemat un taxi de carantina, soferul fiind separat de pasageri. In tot acest timp, oficialii au purtat costum de protectie, iar procedurile au continuat si acasa.

„Cand am ajuns acasa, a trebuit sa contactez centrul local de sanatate si sa explic unde am fost si procedurile prin care am trecut si ca sunt izolat la domiciliu pentru urmatoarele 14 zile. Zilnic trebuie sa introduc in app-ul de carantina temperatura si simptomele (sau absenta lor) – oficialii ne viziteaza acasa daca ratam o zi”, a povestit, pe Facebook, Raphael Rashid.

Concluzia ii apartine lui Razvan Chereches: „Acum stim de ce are Coreea de Sud un control atat de bun al pandemiei”.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.