Iata 7 lucruri care se intampla cu corpul tau daca incepi sa bei ceai de papadie

In ciuda prevalentei plantei, multi oameni nu stiu care este puterea sa nutritiva. Papadia este cu adevarat  plina de vitamine si minerale. Aceasta planta sanatoasa este comestibila si o modalitate de a beneficia de aceasta este consumand ceai din ea.

Unele dintre beneficii se refera la radacina sau frunza plantei, deci asigurati-va ca achizitionati (sau pregatiti) un ceai care se potriveste cu ceea ce cautati.

Iata 7 beneficii ale ceaiului de papadie:

1. Stimuleaza pierderea in greutate.

In mod surprinzator, ceaiul de papadie te poate ajuta, de fapt, sa slabesti. Un studiu a examinat ceaiul ca o alternativa la pastilele dietetice .

Publicitate

Doar doua cesti de ceai de papadie pot incepe procesul prin eliminarea excesului de apa si gaze care pot provoca balonare.

2. Indeparteaza toxinele din ficat.

In timp ce companiile sustin ca nenumarate substante si aditivi pot elimina toxinele din organism, la papadie, stiinta a dovedit acest lucru.

Un studiu a constatat ca ceaiul de papadie a fost asociat cu o crestere semnificativa a cantitatii de enzime detoxifiante – dovada ca papadia ajuta in mod eficient la detoxifiere.

Citeste si articolul :   Valoarea proteinelor pentru corpul uman

3. Bun pentru persoanele cu diabet.

Ceaiul de papadie ajuta la tratarea diabetului.

4. Ofera o alternativa sanatoasa la cafea.

Fie ca reduceti consumul de cofeina sau cautati sa treceti la ceaiul de papadie datorita numeroaselor sale beneficii pentru sanatate, papadia este un substituent delicios pentru ceasca dvs. de cafea de dimineata. „Cafeaua” de papadie este de fapt ceai facut din radacini de plante prajite in loc de flori sau frunze.

Puteti cumpara cafele cu flori din magazinele de produse naturiste , adesea amestecate cu alte ierburi, cum ar fi cicoarea.

Publicitate

5. Ajuta la  probleme de stomac.

Una dintre primele boli tratate cu papadie a fost indigestia. Papadia a fost folosita in mod traditional ca ajutor digestiv. Se spune ca stimuleaza un apetit sanatos, amelioreaza constipatia si calmeaza greata.

6. Are potential in tratamentul cancerului.

Desi nimic nu este clar, expertii sunt incurajati de posibilitatea de a folosi papadia pentru a lupta impotriva cancerului. Studiile asupra efectelor extractului de radacina de papadie asupra melanomului si cancerului pancreatic au aratat ca papadia provoaca moartea celulelor canceroase, lasand intacte celulele sanatoase din jurul lor.

Citeste si articolul :   Medic roman: Febra e semn ca imunitatea functioneaza la capacitate maxima. Nu o tratati daca nu depaseste aceasta valoare!

7. Contine vitamine si minerale.

In plus, ceaiul de papadie este plin de vitamine si substante nutritive valoroase. Papadia ofera o doza buna de vitamine A, B, C si D si, de asemenea, creste nivelul de calciu, fier, potasiu si zinc. Radacinile prajite folosite in cafeaua de papadie contin probiotice benefice si antioxidanti.

Cum se face ceaiul de papadie?

Colectati 20 de flori de papadie si separati petalele de partile verzi ale plantei ciupindu-le la baza florii. Asezati petalele intr-un borcan de 1 litru si adaugati cat de mult zahar doriti.

Se toarna apa clocotita peste borcanul  in care am pus florile de papadie si se lasa amestecul sa stea pana se raceste la temperatura camerei. Puneti-l la frigider pana cand florile se aseaza pe fundul recipientului. Strecurati ceaiul concentrat intr-un alt recipient si aruncati florile. Intoarceti concentratul de ceai de papadie in borcan si umpleti-l cu apa rece pentru a completa borcanul.

Dar, inainte de a incepe orice supliment alimentar nou, discutati cu medicul dumneavoastra pentru a va asigura ca nu va va face rau. Medicul dumneavoastra va poate ajuta, de asemenea, sa determinati regimul de dozare cu ceai de papadie care functioneaza cel mai bine pentru dumneavoastra.

Autor