Cu aceste 5 sfaturi puteti scapa de raceala in 24 de ore

Nas curgator, tuse, stranut, dureri in gat si ochi inlacrimati: acestea sunt simptomele unei raceli. Inflamatia incepe adesea in mucoasa nasului, a sinusurilor si a gatului. De obicei, aceste simptome sunt cauzate de virusi. Daca rezistenta ta este oarecum slabita, asa cum se intampla adesea acum in aceasta perioada a anului, atunci vei raci mai repede decat ti-ai dori.

Dus

Nu este nimic mai enervant decat sa te trezesti dimineata cu nasul infundat si senzatia de frig a oaselor. Atunci stii deja ar trebui sa faci un dus cald dimineata. Caile respiratorii sunt umidificate si curatate de aerul cald si umed.

Trucuri pentru micul dejun

Publicitate

Dupa dusul cald, ar trebui sa luati un mic dejun bun si sanatos. Dar exista cateva trucuri de folosit pentru a contracara raceala obisnuita. In primul rand, ar trebui sa beti 1-2 pahare de apa. Corpul tau are nevoie de o multime de lichide suplimentare, mai ales atunci cand te imbolnavesti sau „esti deja bolnav”. Apoi incepeti ziua cu suc de soc (organic si fara adaos de zahar). Exista, de asemenea, pastile de soc. Acest lucru poate suna ciudat, dar este cu adevarat adevarat ca consumul de flori de soc poate face o mare diferenta atunci cand aveti o raceala. Asa ca acum incepem cu adevaratul mic dejun. Fulgi de ovaz fragede (si, prin urmare, usor de digerat) cu afine si struguri, cu un lapte pe baza de plante. Acest lucru este usor de digerat, iar fructele de padure si strugurii sunt pline de antioxidanti. Deci exact de ce are nevoie corpul tau acum. Pentru a va oferi un impuls de vitamina C si zinc, ar trebui sa luati fie suplimente alimentare adecvate (dar aveti grija la umpluturile care nu ar trebui sa contina substante chimice sau produse de origine animala). De ce vitamina C si zinc? Mai multe studii au dovedit ca zincul poate scurta si ameliora raceala obisnuita. Important este: luati doze mari si chiar la inceputul primelor simptome de raceala. Vitamina C sustine formarea de celule albe din sange, care lupta impotriva virusurilor din corpul nostru.

Pranzul

Asigura-te ca esti constient de ceea ce are nevoie corpul taue. Corpul tau stie exact de ce ai nevoie. Prin faptul ca nu mananca, corpul are mai multa energie de recuperat (pe care altfel l-ar folosi pentru digestie). Iti vine sa mananci si ai pofta de mancare? Minunat, acesta este un semn bun. Pranzul nu trebuie sa fie gras si greu de digerat. Asigurati-va ca aveti o masa usoara, la inceput putine fructe (vitamina Boost) si apoi un fel de mancare care este personal digerabil pentru dvs.

Sport

Ar trebui sa va surescitati corpul daca aveti o raceala? Aceasta intrebare este pusa mult. Important este: ascultati-va corpul. Daca aveti o raceala rea, atunci cu siguranta nu ar trebui sa faceti niciun sport. In cazurile severe, acest lucru poate duce la inflamatii pericardice si acest lucru pune viata in pericol. Te simti suficient de puternic pentru a face suficiente exercitii? Atunci este bine chiar si cu raceala, atata timp cat nu aveti dureri de cap sau febra. Apoi, exista o interdictie absoluta a sportului. O scurta plimbare si putina aer curat este inca o alternativa buna. Aerul curat curata caile respiratorii.

Citeste si articolul :   Cum se imbunatateste digestia fara medicamente speciale

Hidratare

Indiferent de moment, indiferent daca este racit sau nu, este important sa beti suficient in timpul zilei. Sigur, puteti auzi asta peste tot – dar cata apa trebuie consumata de fapt in timpul unei raceli? Daca consumati aproximativ 2-3 litri de lichid pe zi (aceasta include apa, ceai – dar fara bauturi racoritoare sau cafea), atunci sunteti in siguranta. Desigur, aceste informatii variaza, deoarece daca mananci mai multe fructe (care contin in mod natural mai multe lichide), de exemplu, atunci corpul tau are nevoie de mai putina apa suplimentara pe zi. Cu toate acestea, este foarte important sa beti multa apa, mai ales daca aveti o raceala.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.