Cum se imbunatateste digestia fara medicamente speciale

Problemele digestive nu sunt neobisnuite, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa scapi de ele. La urma urmei, a trai fara disconfort abdominal constant este de multe ori mai placut decat a trai cu aceasta.

Daca balonarile, flatulenta, durerile stomacale recurente, arsurile la stomac si problemele cu scaunele sunt tovarasii frecventi, utilizati aceste sfaturi.

Mananca mai multe alimente fermentate si fibre

Adaugati mai multe legume si fructe proaspete in dieta dvs. (sunt bogate in fibre), precum si alimente fermentate, cum ar fi kefir, ayran, iaurt probiotic, branza, sos de soia, varza acra . Aceste produse vor ajuta la imbunatatirea motilitatii intestinale, amelioreaza senzatia de greutate din stomac si mentin starea normala a microflorei. Dar, daca aveti aciditate la stomac, ulcere sau alergii, nu ar trebui sa mancati multe alimente fermentate, mai ales in perioadele de exacerbare a bolii.

Publicitate

Nu uitati sa va odihniti

Odihna adecvata si regulata poate ajuta la reducerea nivelului de stres care cauzeaza adesea probleme intestinale. Prin urmare, nu trebuie neglijate pauzele de la locul de munca, un somn de opt ore de inalta calitate, proceduri de relaxare etc. Activitatea fizica usoara, de exemplu, o plimbare pe indelete dupa masa, poate imbunatati si digestia.

Reduceti alimentele iritante

Pentru a mentine tulburarile intestinului cat mai rare posibil, nu va sprijiniti pe alimente prajite si grase, alimente rafinate, alcool, cofeina si bauturi carbogazoase. Astfel de alimente provoaca adesea consecinte neplacute: flatulenta, balonare, greutate si durere in stomac.

Vizitati un specialist

Problemele digestive pot fi un simptom al problemelor gastrointestinale grave. Pentru a exclude prezenta lor sau, daca este confirmat, pentru a incepe tratamentul la timp, contactati gastroenterologul si faceti un examen.

Publicitate

Autor