Protectie delicioasa a inimii: cinci alimente de vara bogate in magneziu

Stresul constant, alimentatia nesanatoasa si un stil de viata sedentar ne pot epuiza rezervele de magneziu, iar o deficienta a acestei substante utile poate provoca dezvoltarea multor boli periculoase, inclusiv boli cardiovasculare. Poti obtine cantitatea de magneziu de care are nevoie organismul tau cu ajutorul suplimentelor speciale sau a acestor cateva produse.

Caise

O suta de grame de caise uscate contin 106 miligrame de magneziu (26% din necesarul zilnic), precum si potasiu, calciu, fier, siliciu, crom si alte minerale importante pentru organismul nostru. Caisele uscate pot fi consumate simple sau adaugate la salate de fructe, iaurturi si cereale.

Sfecla

Atat fructele, cat si frunzele de sfecla sunt surse bune de magneziu. Pe langa magneziu, aceasta leguma radacina este bogata in vitamina C, potasiu, siliciu, fier si vitaminele B. Este bine sa mananci mai des sfecla deoarece normalizeaza tensiunea arteriala, lupta impotriva inflamatiei, sustin sanatatea creierului si imbunatateste performanta atletica.

Publicitate

Mure

Sezonul murelor este in plina desfasurare, asa ca nu ratati sansa de a va rasfata cu aceasta boaba delicioasa. Contine mult magneziu si potasiu, precum si vitaminele C si K. Daca iti plac murele, le poti congela , iar apoi proprietatile sale benefice iti vor fi disponibile nu numai vara, ci si iarna.

Cirese

Bogate in magneziu si potasiu, ciresele sunt deosebit de benefice pentru sportivi, deoarece imbunatatesc rezistenta si va ajuta sa va recuperati mai repede dupa antrenamente grele. In plus, ciresele amelioreaza durerile articulare, amelioreaza inflamatia, reduc riscul de boli de inima si amelioreaza insomnia.

Piersici

Ca si caisele, piersicile contin magneziu, potasiu si fier, dar sunt si bogate in antociani, care sunt antioxidanti puternici care imbunatatesc sanatatea creierului, ochilor, ficatului si inimii.

Publicitate

Autor