Emil Boc, primarul Clujului, vaccinat cu AstraZeneca din lotul cu probleme. “Chiar cu ala…

Emil Boc, Primarul municipiului Cluj-Napoca, a fost vaccinat impotriva Covid-19 cu serul din lotul de la AstraZeneca suspendat.

Fostul premier al Romaniei a afirmat, pentru Ziua de Cluj, ca vineri dimineata a aflat ca a primit aceasta doza, dupa ce si-a verificat adeverinta de vaccinare.

Edilul a mentionat ca nu a avut simptome grave dupa imunizare. El a mai spus ca vaccinarea trebuie sa continue.

“Chiar cu ala m-am vaccinat. Am retinut aseara numarul 2856 si dimineata, cand am ajuns la birou am verificat. Asta-i viata… Nu am avut alte simptome decat cele obisnuite unei raceli sau simptomele pe care le-am avut in copilarie la vaccinare. Eu am incredere in Uniunea Europeana, se fac analizele de rigoare si sunt convins ca deciziile vor fi luate in consecinta, tinand cont de interesul sanatatii populatiei. E bine ca acel lot a fost pus in hold – in asteptare, dar asta nu inseamna ca vaccinarea cu celelalte loturi nu trebuie sa mearga mai departe”, a declarat Emil Boc.

COMITETUL NATIONAL DE COORDONARE A ACTIVITATILOR PRIVIND VACCINAREA IMPOTRIVA COVID-19 face urmatoarele precizari:

Cu privire la lotul ABV 5300 de 1,6 milioane de doze de vaccin distribuite in 17 tari din Uniunea Europeana (Lituania, Estonia, Luxemburg, Letonia, Irlanda, Danemarca, Bulgaria, Austria, Grecia, Suedia, Olanda, Polonia, Spania, Franta, Islanda), pentru care anumite state au luat decizia de a suspenda temporar vaccinarea cu vaccinuri din lotul respectiv si pentru care Agentia Europeana a Medicamentului a demarat o investigatie, mentionam ca Romania nu a primit doze din acest lot.

Publicitate

n ceea ce priveste lotul ABV 2856 pentru care Italia a decis suspendarea temporara a vaccinarii cu vaccinul din lotul mentionat, precizam ca Romania a receptionat prima transa de vaccin AZ de 81.600 doze in data de 07.02. ac.

Incepand cu data de 15.02 a.c., au fost utilizate 77.049 de doze, fiind distribuite in urmatoarele judete: Arad, Bacau, Bihor, Bistrita-Nasaud, Botosani, Caras Severin, Cluj, Dolj, Galati, Gorj, Hunedoara, Iasi, Maramures, Mehedinti, Neamt, Olt, Salaj, Satu Mare, Suceava, Timis, Valcea si Vaslui. Celelalte 4.257 se regasesc in Centrele de vaccinare din judetele Bacau, Bihor, Botosani, Dolj, Gorj, Iasi, Neamt, Suceava, Timis, Valcea, Vaslui si 60 de doze la Centrul Regional de Depozitare Craiova.

Citeste si articolul :   Inca o tara suspenda vaccinarea cu AstraZeneca la persoanele sub 60 de ani

avut loc o sedinta la care au participat reprezentantii CNCAV, INSP, MS, ANMDMR. Situatia celor doua loturi de vaccinuri a fost analizata si s-au decis, in unanimitate, urmatoarele aspecte:

Ca masura de extrema precautie s-a hotarat carantinarea temporara a dozelor ramase pana la finalizarea evaluarii Agentiei Europene a Medicamentului;

Se continua vaccinarea cu toate celelalte vaccinuri de la compania farmaceutica AstraZeneca din celelalte loturi existente in momentul de fata in Romania;

Se inlocuiesc cele 4.257 doze neutilizate existente in centrele de vaccinare, astfel incat procesul de imunizare sa nu fie afectat.

Mentionam faptul ca aceasta decizie a fost luata ca o masura de precautie extrema, fara sa existe in acest moment in Romania niciun argument stiintific care sa fi impus aceasta hotarare.

Reiteram faptul ca decizia de carantinare a lotului respectv a fost luata exclusiv pe baza evenimentului raportat in Italia.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.