Veste proasta din Italia. Lombardia devine zona rosie de luni: “Sper sa fie ultimul sacrificiu”

Veste proasta din Italia. Este oficial: de luni, Lombardia isi schimba culoarea (pentru a 16-a oara in 5 luni) inapoi la rosu . Decizia a devenit oficiala dupa monitorizare de vineri dimineata. Ministrul Sanatatii, Roberto Speranza a confirmat ca va semna ordinul, relateaza Corriere della Sera.

Guvernatorul Attilio Fontana: «Din pacate, Lombardia se pregateste sa devina o zona rosie. Datele ne spun acest lucru, cu toate eforturile facute pentru incetinirea virusului. Sper ca este ultimul sacrificiu cerut cetatenilor nostri ».

Modificarea va duce, de asemenea, la inchiderea creselor, gradinitelor , precum si a celorlalte scoli. Zona rosie va incepe de luni si nu in weekend .

Decizia guvernului cu privire la noile reguli ale Dpcm

Publicitate

„Circulatia permisa numai din motive bine intemeiate de la ora 5:00 la ora 22:00, intotdeauna cu declaratie.

De asemenea, este interzisa vizitarea prietenilor si rudelor. Se inchid frizerii, coaforii si serviciile pentru persoane in general. Barurile si restaurantele vor fi inchise toata ziua,“

„La un an de la inceperea pandemiei, nu cred ca am facut greseli in gestionarea situatiei de urgenta, ci virusul este mai complicat decat ceea ce oamenii de stiinta si-ar fi putut imagina”, a mai spus Fontana.

Citeste si articolul :   Italia anunta ca va dezvolta propriul vaccin anti-Covid 19.

“Mai mult de un an mai tarziu, inca nu am gasit un remediu specific. Slava Domnului ca aproape am facut un miracol pentru a gasi vaccinuri, care sunt singura noastra sansa de salvare ».

Aceste variante ataca foarte mult chiar si pe cei foarte tineri , a adaugat guvernatorul . Una dintre cele mai infectate categorii este cea de la 9 la 18 ani, virusul schimband subiectii pe care se instaleaza . Trebuie sa fii foarte atent. Este o suferinta pe care sper ca se va termina in cateva luni »,a mai spus Fontana.

Si tocmai tema variantelor va deveni centrala in gestionarea benzilor de culori pentru regiuni in urmatoarele saptamani. CTS cere automatisme de ceva timp pentru a declansa masuratorile in timp real. Astfel, indicele Rt va deveni obligatoriu din nou daca se depaseste pragul de 1,25. Si incidenta variantelor in procentul de nou infectati.

In ceea ce priveste situatia de sanatate, „ la nivelul ocuparii locurilor din spitale suntem in jur de 40% ”, a raportat Fontana: „O situatie de presiune , dar nu de angoasa. Sectiile de terapie intensiva sunt, de asemenea , intr – o situatie de presiune, dar avem controlul asupra situatiei. ”

Citeste si articolul :   Primarul decedat de COVID care a castigat un nou mandat, cu un scor zdrobitor

In ceea ce priveste vaccinurile , „au existat unele probleme la convocarea si pregatirea listelor”, a recunoscut Fontana.

Publicitate

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.