Constanta a intrat in scenariul rosu. Noi restrictii

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a decis inchiderea la interior a restaurantelor din municipiu, dupa ce Constanta a intrat in scenariul rosu.

Se mentioneaza ca incidenta cazurilor de COVID-19 pentru municipiul Constanta a ajuns miercuri, 10 martie, la 3,20 cazuri la mia de locuitori, in timp ce pe judet s-a inregistrat o rata de infectare de 2,08 la mie.

Urmatoarele activitati au devenit interzise

De asemenea, restaurantele si cafenelele vor continua sa functioneze in sistem delivery si pe terase, in spatii deschise. Potrivit sursei mentionate, devine interzisa si functionarea salilor de spectacole, teatrelor si alte institutii de acest gen, cat si salile de jocuri de noroc, exceptand cele care vand bilete loto si de pariuri sportive.

Prefectul Silviu Cosa a mentionat ca masurile respective vor intra in vigoare in aceasta seara si vor fi mentinute timp de 14 zile, potrivit info-sud-est.ro

Masura intra in vigoare incepand de la miezul noptii.

Bilant coronavirus, 10 martie

Pana astazi, 10 martie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 840.116 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

Citeste si articolul :   Cutremur mediu in Romania, in aceasta dimineata. Unde s-a produs si ce magnitudine a avut

770.854 de pacienti au fost declarati vindecati.

In urma testelor efectuate la nivel national, fata de ultima raportare, au fost inregistrate 4.564 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, in urma retestarii pacientilor care erau deja pozitivi, 933 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Pana astazi, 21.156 de persoane diagnosticate cu infectie cu SARS – CoV – 2 au decedat.

In intervalul 09.03.2021 (10:00) – 10.03.2021 (10:00) au fost raportate 100 de decese (52 barbati si 48 femei), ale unor pacienti infectati cu noul coronavirus, internati in spitalele din Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Brasov, Braila, Buzau, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Gorj, Hunedoara, Ialomita, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Prahova, Satu Mare, Salaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Vaslui, Valcea, Ilfov si Bucuresti.

Autor