Scenariu Rosu. Lista localitatilor care incep din nou sa se inchida

In contextul cresterii infectarilor cu COVID-19, 17 localitati au intrat iarasi in scenariul rosu. Astfel, autoritatile vor impune anumite restrictii in aceste localitati.

Coronavirusul face prapad in jurul Bucurestiului: 17 localitati din judetul Ilfov sunt in prezent in scenariul rosu.

Acest lucru inseamna ca rata de infectare a depasit din 3 cazuri la mia de locuitori.

Lista localitatilor din Ilfov care intra au intrat in scenariul rosu

Prefectura Ilfov a anuntat ca localitatile din judet care au intrat in scenariul rosu sunt urmatoarele:

Publicitate

Balotesti,
Berceni,
Bragadiru,

Chiajna,
Ciorogarla,
Clinceni,

Corbeanca,
1 Decembrie
Dobroesti,
Moara Vlasiei,

Magurele,
Otopeni,
Pantelimon,

Popesti Leordeni,
Stefanestii de Jos,
Tunari,
Voluntari, scrie  Mediafax.

Scolile intra in scenariul rosu

In scenariu rosu restaurantele si cafenelele din aceste localitati se inchid din nou in interior, la fel si cinematografele, institutiile de cultura, precum si salile de jocuri de noroc.

Scolile vor trece si ele in scenariul rosu. In localitatile aflate in scenariul rosu, merg fizic la cursuri doar copiii la gradinita si clasele I-IV la scoala, restul vor face scoala online.

Citeste si articolul :   Coronavirus: 681 de noi cazuri si 91 de decese in ultimele 24 de ore

Ratele de infectare

Potrivit datelor de la Prefectura Ilfov, in Balotesti rata de infectare este de 3,52/1000 de locuitori, in Berceni de 3,89/1000 de locuitori, in Bragadiru de 3,89/1000 de locuitori, in Chiajna este 3,35/1000 de locuitori, in Ciorogarla este 3,38/1000 de locuitori, iar in Clinceni de 3,20/1000 de locuitori.

Publicitate

In Corbeanca rata de infectare este 4,39/1000 de locuitori, in 1 Decembrie este de 3,23/1000 de locuitori, in Dobroesti este de 3,76/1000 de locuitori, in Moara Vlasiei este de 3,57/1000 de locuitori, in Magurele este de 3,71/1000 de locuitori, iar in Otopeni de 3,38/1000 de locuitori.

Rata de infectare in Pantelimon este de 3,02/1000 de locuitori, in Popesti Leordeni este de 3,56/1000 de locuitori, in Stefanestii de Jos este de 3,09/1000 de locuitori, in Tunari de 3,31/1000 de locuitori si in Voluntari de 3,34/1000 de locuitori.

De asemenea, doua localitati din judetul Maramures, Sisesti si Tautii Magheraus, au intrat de vineri in carantina pentru urmatoarele 14 zile.

Conform unui comunicat al Prefecturii Maramures, au fost primite ordinele sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta privind instituirea masurii de carantinare zonala pentru comuna Sisesti cu satele apartinatoare Sisesti, Plopis, Danesti, Surdesti, Negreia, Bontaieni, Cetatele, respectiv pentru orasul Tautii Magheraus si satele apartinatoare Baita, Nistru, Busag, Merisor, Bozanta Mare si Ulmoasa.

Citeste si articolul :   Doua saptamani carantina obligatorie pentru cei care se intorc din aceste tari. Lista oficiala

Ordinele pentru carantinarea zonala au intrat in vigoare de vineri, de la ora 18.00, pentru o perioada de 14 zile.

„Restrictiile impuse si masurile care trebuie respectate in localitatile carantinate zonal, dar si de catre cetatenii care vor tranzita cele doua unitati administrativ-teritoriale in cele doua saptamani sunt aceleasi care au fost stabilite anterior si pentru celelalte localitati carantinate zonal din judetul nostru. Alte masuri pentru prevenirea si combaterea raspandirii SARS-CoV-2, precum si pentru solutionarea unor probleme deosebite pe perioada carantinei vor fi stabilite prin Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei”, a declarat Nicolae-Silviu Ungur, prefectul judetului Maramures.

In cele doua comune, cursurile scolare se vor desfasura doar in sistem online.

Publicitate

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.