Primul judet care a intrat din nou in scenariul rosu. Ce se intampla cu Capitala

In contextul schimbarii modalitatii de raportare a numarului de cazuri de infectare cu COVID-19, Maramuresul a intrat deja azi in scenariul rosu. Potrivit noilor informatii, acest lucru s-ar putea intampla si in cazul Bucurestiului.

Astfel, dupa atingerea pragului de 3 cazuri la mie, se suspenda orice activitatea in teatre, cinematografe, institutii de cultura, care organizeaza spectacole in spatii inchise. De asemenea, se suspenda activitatea in restaurante si cafenele care functioneaza in spatii inchise.

Traian Berbeceanu: “Nu as vrea sa iau in calcul trecerea intr-un scenariu rosu”

“Avem o rata de infectare de 2,42 la mia de locuitori si avem incredere si speram ca vom ramane la scenariul galben.

Odata cu aplicarea acestei noi metode de calcul a incidentei de contaminare vreau sa va spun ca orasele mari, cum este Capitala, sunt prea putin afectate. Fara aceste focare, incidenta ar fi fost de 2.40. Cu aceste focare este 2.42.” a mentionata prefectul Capitalei. acesta.

Publicitate

“In ipoteza nefericita in care am atinge pragul de 3 infectati la mia de locuritori, ne obliga actele normative aflat in vigoare sa luam masurile respective si sa inchidem activitatile la interior din nou, pentru restaurante, cafenele, sali de spectacole, cinematografe, teatre.”, a mentionat Berbeceanu la Antena 3.

Citeste si articolul :   Autoritatile sunt in stare de alerta: Un barbat suspect de coronavirus a fugit din Spitalul Matei Bals inainte sa fie testat. Este cautat de politie

HoReCa, afectata din nou de noile masuri anuntate de Guvern

”Haideti sa procedam si noi ca minerii din Valea Jiului, sa ne baricadam si noi in locatiile noastre, stam si noi 7 zile fara sa inchidem si incercam sa tinem deschis si ne asumam orice”, a declarat Ninel Danila, patronul unui restaurant.

”Povestea aceasta, cu imbraca-te, dezbraca-te deja devine usor ridicola. Din punctul nostru de vedere, nu se mai poate intampla acest lucru. Deja avem foarte mari probleme. Foarte multi antreprenori nu au deschis, iar cei care au deschis si-au asumat foarte multe riscuri.”

Proprietarii de restaurante au restante la plata angajatilor si a furnizorilor

”Noi, la momentul acesta, am inceput sa ne platim taxele din perioada iunie-decembrie a anului trecut. De abia am ajuns sa platesc luna august. Cum isi inchipuie guvernantii, ca noi o sa trecem peste aceste lucruri si cum o sa putem sa ne acoperim aceste cheltuieli odata cu masurile noi pe care vor sa le ia in aceasta perioada.

Citeste si articolul :   Constanta a intrat in scenariul rosu. Noi restrictii

Pe de alta parte, nu am primit niciun grant. Suntem intr-o situatia foarte grea. Am asteptat acest ajutor din partea Guvernului, el nu a venit, iar in momentul acesta ni se da o veste extrem de proasta, ca s-ar putea sa faca un calcul din nou, care sa ne duca in situatia de a inchide.

Nu putem sa acceptam acest lucru si cred ca varianta cea mai castigatoare in momentul acesta, nu este sa iesim in strada, pentru ca atunci cand am iesit, nu am obtinut nimic.”, a mentionat Ninel Danila.

Incepand de astazi, Institutul National de Sanatate Publica va introduce focarele in raportarile zilnice

Focarele reprezinta institutiile unde sunt cel putin 3 cazuri confirmate de COVID-19 si unde se poate demonstra, in cadrul anchetei epidemiologice, ca transmiterea a fost de la o persoana la alta.

Ce inseamna, de fapt, scenariul rosu

Vor fi introduse mai multe restrictii, in special in ceeea ce priveste scoala. Capitala se afla in scenariul galben. Daca va intra in scenariul rosu, elevii de clasa a opta si clasa a douasprezecea, care mergeau fizic la scoala, vor trece la invatamantul online. De asemenea, restaurantele, dar si teatrele, s-ar putea inchide din nou.

Autor

Autor: Drimboi Petre

Petre este editor al ziarului online fabricatinromania.info si a studiat jurnalismul. Are o experienta de 4 ani. S-a evidentiat ca jurnalist in proiectul stiriactuale.net. Este pasionat de politica, sport si sanatate. A lucrat pe teme de stiri, politica, sanatate si sport.