6 situatii in bucatarie in care detergentul pentru rufe poate fi extrem de util

Desigur, folosim detergent pentru a ne spala rufele. Deci, este logic sa pastram detergentul acolo unde il folosim cel mai mult – si anume langa masina de spalat. Cu toate acestea, nu strica sa pastrezi si o sticla sub chiuveta, deoarece, dupa cum se dovedeste, exista 6 situatii in care detergentul pentru rufe poate fi foarte util si in bucatarie! Iata 6 motive pentru care ar trebui sa pastrati detergentul pentru rufe in dulapul de bucatarie.

1.Puteti folosi detergent ca sapun pentru maini

Ai ramas fara sapun pentru maini si ai uitat sa cumperi altul nou? atunci detergentul pentru rufe este o solutie: un amestec de detergent si apa este o alternativa buna pentru sapunul de maini. Pur si simplu umpleti sticla goala de sapun pentru maini partial cu detergent si partial cu apa apoi agitati-o bine.

2.Solutie de curatare pentru maini extrem de murdare

Publicitate

Aveti un exces de murdarie pe maini care necesita eforturi mari pentru a se desprinde? Majoritatea oamenilor se gandesc acum la uleiul negru dupa ce au lucrat la masina sau bicicleta sau chiar vopsea. Folositi doar o lingurita de detergent de rufe si o lingurita de ulei vegetal in astfel de cazuri si murdaria va disparea instant.

Citeste si articolul :   Asa se prepara corect limonada. Trucul pe care nu-l stiai

3.Ca detergent universal

Publicitate

Amesteca 2 linguri de detergent la 1 litru de apa si foloseste acest amestec pentru a combate orice grasime si murdarie din bucatarie. De exemplu, puteti pune amestecul intr-o sticla de pulverizare la indemana si puteti folosi in fiecare zi produsul de curatat universal de uz casnic pentru a curata tot felul de suprafete din casa. In plus, detergentul are si un miros foarte placut, astfel incat locuinta ta va mirosi excelent dupa o curatare majora.

4.Stergeti podeaua

Se toarna o jumatate de capac de detergent intr-o galeata cu apa calda si se foloseste solutia pentru a sterge podeaua. Probabil ca acesta nu este primul lucru care iti vine in minte despre stergerea podelelor tale, dar iti promitem ca podeaua ta va straluci ca niciodata! In plus, si casa ta va mirosi grozav!

5.Pentru pretratarea petelor

Erai atat de ocupat sa gatesti incat sosul rosu ti a sarit pe bluza alba preferata? Cu putin detergent pentru rufe, puteti pretrata aceasta pata rapid si usor. Aplicati putin detergent lichid direct pe pata, asigurandu-va ca hainele nu absorb complet pata. Apoi arunca bluza in masina de spalat si spal-o la programul obisnuit.

Citeste si articolul :   Pasta de dinti si lucrurile care se curata cu ajutorul acesteia

6.Pentru o scurgere infundata

Detergentul poate curata scurgerea infundata. Acest lucru merita macar incercat inainte de a apela la un instalator scump. Doar turnati o jumatate de cana de detergent pe canal, lasati-l sa stea cateva minute, apoi clatiti cu apa clocotita. Murdaria ceva mai putin incapatanata trebuie sa se slabeasca astfel incat apa fierbinte sa curete din nou scurgerea.

Publicitate

Autor

Autor: Camelia Patru

Camelia este editor al ziarului online http://fabricatinromania.info, cu o experienta de peste 8 ani în managementul proiectelor și o mare pasiune pentru lumea dulciurilor, patiserie și stilul de viata sănătos.