Restrictii noi in Italia

Guvernul italian a anuntat noi masuri de carantina la nivel national pentru sarbatorile de iarn. Respectivele decizii au foast luate dupa ce expertii au avertizat ca Italia se confrunta cu un nou risc de contaminare cu noul coronavirus, mentioneaza dpa.

Restrictii impartite in doua categorii

Restrictii de tip “zona rosie”

Au fost avizate restrictii de tip “zona rosie”: carantinarea populatie acasa, cu exceptia motivelor legate de munca, sanatate, treburi urgente. De asemenea, s-a dispus inchiderea majoritatii magazinelor.

Publicitate

Restrictiile vor fi valabile in perioada 24-27 decembrie, 31 decembrie-3 ianuarie si 5-6 ianuarie, a anuntat premierul Giuseppe Conte la incheierea unei sedinte de guvern.

Publicitate

Aceste reguli si masuri au fost impuse deoarece ”in randul expertilor nostri exista ingrijorari puternice cu privire la riscul cresterii curbei infectiei in perioada Craciunului”, a spus Conte.

Restrictii de tip “zona portocalie”

Masurile de tip “zona portocalie”, care permit oamenilor sa se deplaseze in orasele de resedinta si sa deschida magazinele, cu exceptia barurilor si a restaurantelor, se vor aplica in perioada 28-30 decembrie si pe 4 ianuarie.

Autor

Autor: Drimboi Camelia

Drimboi Camelia este redactor sef al ziarului online fabricatinromania.infoEditor cu mare experienta in alegerea celor mai bune stiri pentru cititori. Pasionata de astrologie, horoscop, bucatarie, retete culinare, showbiz, vedete, sanatate, evenimente politice recente, are o vasta experienta redactionala, lucrand pentru proiecte majore in Romania ( andreilaslau.ro; sanatateinbucate.com, bucatarianoastra.online samd ). Specializată în continut video, a fost social media manager pe cele mai mari pagini de Facebook din Romania, generand continut valoros cu engagement masiv si milioane de vizualizari. A lucrat pe teme de alimentație, sănătate, știrile zilei, politică, naturiste.