Veste trista. Nelu Ploiesteanu, internat in stare grava la Floreasca

Nelu Ploiesteanu este internat in stare grava la terapie intensiva la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala. Artistul a fost depistat cu COVID-19. Informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al unitatii medicale.

Anuntul a fost facut de Mara Banica pe contul sau de Facebook.

“Este intubat in stare extrem de grava, bolnav de Covid, cu o saturatie de 50% si cu plamanii afectati in proportie de 70%.

Acest mesaj este un strigat disperat al familiei catre medicii de la Floreasca, care in ultimele 24 de ore, stresati si obositi pe buna dreptate, nu au gasit calea de a comunica cu fiica artistului, Aneta.

In astfel de momente, in care parintele tau se lupta pentru fiecare respiratie, ai vrea sa dai viata de la tine, doar ca sa traiasca. Dragi cadre medicale, va e greu de un an de zile in lupta voastra continua. Dar putina empatie si o vorba buna pot schimba enorm starea unui om”, a scris vedeta pe pagina sa de Facebook.

Cine este Nelu Ploiesteanu?

Ion Dumitrache (n. 16 decembrie 1950, Ciorani, Prahova, Romania), nume de scena Nelu Ploiesteanu, este unul dintre cei mai cunoscuti interpreti de muzica lautareasca din Romania.

Citeste si articolul :   Diana Sosoaca, petrecere live pe Facebook, cu zeci de oameni

Munceste chiar de la 18 ani cand a inceput sa cante in satul natal si cand i-a murit tatal. Cu timpul a invatat sa cante si la pian si la acordeon.

A facut armata un an si patru luni la Brasov, si la Timisoara. Dupa armata, in 1970 s-a mutat in Bucuresti la o ruda. A cantat 6 luni la acordeon la Teatrul de revista Ion Vasilescu avandu-l ca dirijor pe Ion Albesteanu.

A cantat apoi la restaurantele Caraiman, Bulevard, Doina, Crama Domneasca, Caru’ cu Bere.

In 1979 pleaca pentru prima oara intr-un turneu in afara, cu Ansamblul Mugurelul (Franta, Italia, Belgia si Olanda).

Au urmat dupa aceea alte turnee in Italia, Spania si Germania. Pleaca cate 6 luni, dupa care alte sase luni ramanea in tara. Ultima plecare a fost in 1996 in Germania.

Dupa ”90 a reusit sa lanseze 18 albume. Nici nu-si mai aminteste cate spectacole si turnee a avut.

A cantat intre 1990 si 1998 la Sarpele rosu si la restaurantul Perla unde canta si in prezent.

Citeste si articolul :   Dan Barna, depistat cu COVID

A avut de multe ori ocazia sa ramana in strainatate dar a refuzat pentru ca a dorit „sa readuca in actualitate muzica veche romaneasca”. Ii lipsea mult de tot familia dar trebuia sa plece pentru ca, tot de dragul familiei pleaca de fiecare data – sa o poata intretine.

Are cinci copii (patru fiice, un fiu) si doi nepoti. Fiul sau, Mihai, a decedat in luna aprilie a anului 2018.

Cele mai importante colaborari pe care le-a avut au fost acelea cu actorii Gheorghe Dinica si Stefan Iordache. Pentru el a insemnat atat o satisfactie profesionala cat si una sentimentala.

Autor