Italia anunta ca va dezvolta propriul vaccin anti-Covid 19.

Autoritatile italiene vor investi 81 de milioane de euro (aproximativ 98,25 milioane de dolari la cursul actual de schimb) pentru a dezvolta un vaccin creat, produs si brevetat de compania italiana de biotehnologie ReiThera, potrivit noutati.info.

Acest lucru a fost anuntat de echipa responsabila cu gestionarea situatiei de urgenta intr-o declaratie care indica faptul ca aceasta suma va permite companiei sa continue cu a doua faza a procesului, dupa finalizarea primei etape la inceputul lunii ianuarie si sa aiba permisiunea autoritatilor de sanatate italiene si europene sa administreze vaccinul.

O mare parte din investitie, 69,3 milioane de euro, va fi destinata activitatilor de cercetare si dezvoltare pentru validarea si producerea vaccinului contra coronavirusului, in timp ce celelalte 11,7 milioane de euro vor fi utilizate pentru extinderea fabricii Castel Romano, din provincia Roma, unde va fi produs medicamentul.

Italia anunta investitii de aproximativ 98 de milioane de dolari pentru a-si dezvolta propriul vaccin impotriva COVID-19
Concesiunile acordate, in conformitate cu reglementarile privind ajutoarele de stat, se ridica la aproximativ 49 de milioane de euro, din care 41,2 milioane au fost livrate sub forma de transferuri nerambursabile si 7,8 milioane de imprumuturi, se arata in comunicat, potrivit Eluniverso

Citeste si articolul :   Imaginea zilei in Romania! Vaccinul adus in cutii de pizza.

Compania Invitalia, detinuta integral de Ministerul Economiei din Italia si al carei CEO este Domenico Arcuri, manager al pandemiei din Italia, va prelua 30% din capitalul ReiThera dupa o majorare de capital.

ReiThera a incheiat faza I a studiului datorita unei subventii din regiunea Lazio si in colaborare cu Spitalul Roman Spallanzani, care a demonstrat siguranta si „imunogenitatea” vaccinului.

Directorul stiintific al spitalului a declarat deja pe 5 ianuarie ca acest posibil vaccin va fi o doza unica si ca „varful productiei de anticorpi la patru saptamani ramane constant”.

Citeste mai multe pe noutati.info.

Autor