AstraZeneca neaga faptul ca vaccinul sau nu este eficient la cei peste 65 de ani

AstraZeneca a negat luni stirea ca vaccinul sau COVID-19 nu este eficient pentru persoanele cu varsta peste 65 de ani, dupa ce rapoartele mass-media germane au declarat ca oficialii se tem ca vaccinul ar putea sa nu fie aprobat in Uniunea Europeana pentru a fi utilizat la varstnici, scrie noutati.info.

Ziarele germane Handelsblatt si Bild au declarat in rapoarte separate ca vaccinul – dezvoltat in colaborare de AstraZeneca si Universitatea Oxford – a avut o eficacitate de 8% sau mai putin de 10%, respectiv, la cei cu varsta peste 65 de ani, , potrivit Reuters

Oficialii germani au fost ingrijorati de faptul ca vaccinul ar putea sa nu primeasca aprobarea de la autoritatea UE pentru medicamente EMA pentru utilizarea la cei peste 65 de ani, a declarat Bild in editia sa online.

Rapoartele marcheaza o alta problema potentiala pentru AstraZeneca, care a declarat vineri pentru UE ca nu poate indeplini obiectivele de aprovizionare convenite pana la sfarsitul lunii martie dupa ce a intampinat probleme de productie a vaccinurilor.

Frustrarea a crescut deja in randul tarilor europene, deoarece Pfizer si partenerul BioNTech au anuntat o incetinire temporara a aprovizionarii cu vaccin la inceputul lunii ianuarie.

Citeste si articolul :   Medic roman: "Am sa iti spun de ce o sa te vaccinezi, chiar daca acum te agiti pe retele de socializare"

Intr-un raspuns scris, AstraZeneca a descris rapoartele mass-media germane ca fiind „complet incorecte”.

Citeste mai multe pe NOUTATI.INFO.

Autor