OMS avertizeaza femeile insarcinate sa evite vaccinul Moderna anti-Covid-19

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a emis noi indrumari cu privire la vaccinul Moderna Covid-19, inclusiv sfaturi ingrijoratoare conform carora femeile insarcinate ar trebui sa eite vaccinul anti Covid.

Grupul consultativ strategic de experti al OMS (SAGE) privind imunizarea a emis marti o serie de recomandari cu privire la vaccinul Moderna , recomandand femeilor insarcinate sa nu faca vaccinul decat daca sunt lucratoare din domeniul sanatatii sau cu un risc deosebit de mare de expunere.

„In timp ce sarcina pune femeile la un risc mai mare de COVID-19 sever, utilizarea acestui vaccin la femeile gravide nu este recomandata in prezent”, a scris SAGE, potrivit RT.

Directorul de imunizare al OMS, Kate O’Brien, a spus ca sunt necesare studii clinice pentru vaccinul Moderna la femeile insarcinate.

In raport s-a subliniat, de asemenea, ca vaccinul trebuie administrat in doua doze, cu un interval de 28 de zile intre doze, cu posibilitatea extinderii acestui interval pana la 42 de zile, daca este necesar.

Raportul SAGE a subliniat, de asemenea, necesitatea ca vaccinul sa fie administrat in centre in care sunt disponibile tratamente pentru reactii alergice. Grupul de experti a emis indrumari cu privire la vaccinul rival Pfizer / BioNTech in urma cu cateva saptamani.

Citeste si articolul :   Directorul general al grupului farmaceutic american Moderna Inc a facut anuntul asteptat de toata planeta. Cand se va incheia pandemia.

Centrele pentru controlul si prevenirea bolilor din Statele Unite si Comitetul consultativ independent pentru practicile de imunizare au spus ca nu exista dovezi suficiente pentru a sugera ca vaccinurile Moderna si Pfizer sunt adecvate sau nu pentru femeile insarcinate, deoarece niciunul nu contine virusul in sine si, prin urmare, nu pot cauza Covid-19, dar datele sunt insuficiente.

Cele mai recente indrumari din Public Health England sustin aceasta pozitie, afirmand ca „vaccinurile anti Covid-19 nu contin organisme care se pot inmulti in corp, deci nu pot infecta un copil nenascut in uter”.

Autor