Moderna anunta ca vaccinul sau anti-COVID-19 este eficient impotriva variantelor din Marea Britanie si Africa de Sud

Firma de biotehnologie declara ca testeaza totusi daca adaugarea unui alt rapel, pentru a efectua 3 in total, ar putea creste protectia impotriva noilor tulpini, scrie noutati.info.

Firma de biotehnologie americana Moderna a declarat luni ca studiile de laborator au aratat ca vaccinul sau COVID-19 va ramane protector impotriva variantelor de coronavirus identificate pentru prima data in Regatul Unit si Africa de Sud.

Dar, din precautie, compania va testa adaugarea inca a unui rapel al vaccinului sau – pentru a face trei in total – si a inceput studii preclinice pe un rapel specific pentru varianta sud-africana.

„Suntem incurajati de aceste noi date, care ne intaresc increderea ca vaccinul Moderna COVID-19 ar trebui sa fie protector impotriva acestor variante nou detectate”, a declarat Stephane Bancel, CEO-ul Moderna, citat de scrie Time of Israel

„Din precautie si valorificarea flexibilitatii platformei noastre de ARNm, promovam o varianta emergenta de rapel candidat fata de varianta identificata pentru prima data in Republica Africa de Sud in clinica”.

Citeste si articolul :   Stefan Mandachi: Primesc un mesaj: ”E iadul acolo, nu am vazut niciodata asa ceva. Nu-mi vine sa cred ca e realitate ceea ce traim”

Pentru a studia impactul vaccinului existent, numit mRNA-1273, Moderna a prelevat probe de sange de la opt persoane care au primit doua doze de vaccin si doua primate care au fost, de asemenea, imunizate.

Pentru varianta B.1.1.7, identificata pentru prima data in Marea Britanie, nu a existat niciun impact asupra nivelului de anticorpi neutralizanti – care se leaga de virus si il impiedica sa invadeze celulele umane.

Citeste continuarea pe NOUTATI.INFO.

Autor